SønderjyskE og Esbjerg tørner sammen i det, der må blive en kanonserie mellem de to rivaler

Nu er det stensikkert.

SønderjyskE og Esbjerg tørner sammen i en uhørt prestigefuld kvartfinaleserie. Det er "sildebønder mod roehakkere", som de to holds fans sang i de gode gamle dage, hvor der ikke var helt så mange glimt i øjet, når klubbernes fans tørnede sammen.

Ingen af de to mandskaber holder af hinanden i dag, men der er også andre rivaler at hænge hatten på i Metal Ligaen - eksempelvis er SønderjyskE-Herning-kampene altid tætte, mens Esbjerg har udviklet godt "kærlighedsforhold" til Odense Bulldogs. Og bytter man om, er der selvfølgelig også noget om, at Esbjerg og Herning stadig lever i den "gamle klassiker", mens SønderjyskE og Odense også betragtes som "geografiske rivaler" med godt en times afstand. 

Lige nu står SønderjyskE med 72 point, mens Esbjerg har 70 point. Der kæmpes altså om hjemmebanen, og hvert hold har tre kampe tilbage. 

Sønderjyderne møder Aalborg hjemme, Herning ude og Rødovre hjemme, mens Esbjerg står med Odense hjemme, Rungsted ude og Aalborg hjemme.

Som man siger det: Det kan både blive en dreng og en pige. Måske bortset fra SønderjyskE's forventede sejr hjemme over Rødovre, har vi kampe, der er yderst vanskelige at forudsige. 

Der er også et MEN: Er det nu også en fordel at have hjemmebane? 

Noget tyder trods alt på det: 

Af de seneste 20 kampe i Vojens har SønderjyskE vundet de 14, Esbjerg har taget seks sejre. Sønderjyderne har vundet seks gange i overtid hjemme, Esbjerg to gange. 

Esbjerg har vundet 12 af de seneste 20 hjemmekampe i Granly Hockey Arena, mens SønderjyskE har snuppet de resterende otte. Overtid/straffe-forholdet hedder her 5-3 i vestjydernes favør. 

Så hjemmeholdet har altså været mest komfortabelt - SønderjyskE dog lidt mere end Esbjerg - hvis man ser på det brede billede over flere sæsoner.

I indeværende sæson har begge hold vundet to hjemmekampe og en enkelt udekamp. To af kampene i Esbjerg og en enkelt i Vojens er gået i overtid. 

Så lille fordel SønderjyskE her. 

Kigger vi tilbage på de seneste slutspilsserier mellem de to mandskaber, har Esbjerg vundet begge. 

I 2017/18 blev det 4-1 til vestjyderne, der vandt samtlige tre hjemmekampe. Sæsonen forinden mødtes rivalerne også i kvartfinalen, hvor det blev 4-2 i serien til Esbjerg. Her vandt Esbjerg også tre hjemmekampe.

I 2015/16 - altså var det tre gange i træk, de to hold mødtes i slutspillet - spillede SønderjyskE og Esbjerg semifinale og her vandt vestjyderne 4-3 i kampe og vandt to af tre kampe på hjemmebane. 

Så Esbjerg har altså vundet de seneste otte playoff-kampe mod SønderjyskE i Granly Hockey Arena - det er i hvert fald en statistik, som SønderjyskE skal have prikket hul på i den kommende serie. 

"Slutspilswise" kalder vi en fordel til Esbjerg her, når vi kigger på historikken over de seneste tre bedst af syv-serier. 


Hviledage til Herning Blue Fox-spillerne: Her er skadesstatus OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles