Kampstart 20:00 i Bitcoin Arena

Har Rungsted stadig en realistisk mulighed for at nå sjettepladsen?

Så skal der i hvert fald en del point på kontoen i de sidste fire slutspilskampe. 

Rungsted har fire kampe tilbage i grundserien og otte point op til Herlev Eagles, så det er selvsagt første krav, at Rungsted besejrer ørnene i aftenens kamp, der spilles i Bitcoin Arena.

Ingen af holdene har fået den allerbedste optakt til kampen: Rungsted tabte 1-5 til Frederikshavn og formåede ikke at udnytte hele to fem minutters-straffe til nordjyderne, mens Herlev både fredag og søndag tabte 3-4 på hjemmebane mod henholdsvis Rødovre og Odense.

Der er dog et par "men'er": Rungsted vandt fredag aften over SønderjyskE og tankede trods alt lidt optimisme efter 12 nederlag på stribe, mens Herlev leverede spillemæssig fremgang mod Odense søndag eftermiddag. 

Der er næppe den mindste tvivl om, at det er to topmotiverede mandskaber, der møder op i aften: Det gælder ikke mindst "sjællandsk prestige" for der er heller ingen tvivl om, at Rungsted-organisationen - lige fra A til Z - ikke havde regnet med at slutte under Herlev i indeværende sæsons grundspil. 

Nok har Rungsted haft skader, men selvforståelsen rækker ikke til en ottendeplads i grundspillet. Kun en sejr i kvartfinalen kan redde sæsonen for nordsjællænderne, så det gælder om at tanke både form og selvtillid til noget, der ligner en duel mod enten Herning Blue Fox eller Aalborg Pirates. 

KAN Rungsted snige sig op på sjettepladsen, ligger der noget langt mere appetitvækkende i Odense Bulldogs, som Rungsted ligger godt til.

Herlev Eagles er lige nu det hold, der ligger til at møde fynboerne, og ørnene vil formentlig også hellere støde ind i fynboerne end et af de to tophold. Selv om Herlev "er nede" i statistikken mod Odense, så har det været ganske jævnbyrdigt mod de fynske hunde for Eagles i de seneste kampe.

Det forventer vi: Der er meget på spil i aften som ovenfor nævnt, og ingen "gider" tabe den her kamp. Så forvent slutspilsintensitet i Bitcoin Arena. 

Hold øje med: Maksim Popovic har været parat foran kassen i de seneste to kampe fra Herlev og bliver mere og mere markant hos ørnene. Rungsted så Brett Thompson som den enlige målscorer i kampen mod Frederikshavn. Han bliver en nøglespiller og ledertype i det kommende slutspil.

Skader/karantæner: Mikkel Skjellerup, Magnus Lykke og Peter Lauritzen senest ude for Herlev, mens Rungsted manglede Tim Daly, Nick Moutrey og Lucas Andersen i Frederikshavn senest. 

Historikken: To overtidssejre og to regulære sejre til Herlev - kombineret med et enkelt nederlag - betyder, at ørnene faktisk står med 10 point af 15 mulige mod Rungsted og allerede er bedst indbyrdes før aftenens kamp.

Statistikken: Et enkelt mål, 15 skud og lige over 16 minutters istid er facit for Rungsteds nyeste mand James Livingston. Herlev skyder konsekvent på mål. Ørnene registrerede henholdsvis 38 og 37 skud i kampene mod Rødovre og Odense i weekenden. 


SIKKERT OG VIST: "Sildebønder" møder "Roehakkere" i kvartfinalen OPTAKT: Aalborg Pirates-Rødovre MB