Kampen i Frøs Arena blev først definitivt afgjort i slutfasen

SønderjyskE-Odense 4-1 (0-0,2-1,2-0) Tre nederlag på stribe havde hjemmeholdet med i bagagen til aftenens møde med de fynske gæster. Det blev en kamp, der trods et sønderjysk overtag gennem store dele af kampen først fandt sin afgørelse i sidste halvdel af tredje periode, da Josh MacDonald skød tre forløsende point til Sønderjylland mod et bravt kæmpende Bulldogs mandskab.

Sønderjyderne satte sig på første periode, efterhånden som den skred frem.

Til at begynde var det dog ganske jævnbyrdigt, hvis man ser bort fra et par chancer til værterne i powerplay.

Bourbonnais var første mand fra gæsterne til at forsøge sig for alvor. Men Henriksen klarede skærene. SønderjyskE tog efterhånden mere og mere over.

Phil Lane spillede Mads Lund blank, men den rutinerede forward smækkede skiven forbi mål.

Kort efter var Josh MacDonald alene igennem, men hans snævre driblinger snød ikke den snu keeper.

Bulldogs bed imidlertid også fra sig, da Komarek med en styring tæt under mål var tæt på at overliste den sønderjyske defensiv.

Tættere på en scoring kom ingen af holdene i de første tyve minutter, så dermed var det status quo på måltavlen efter første periode.

Føring på omstilling
Det var ikke prangende, hvad de første minutter af anden periode bød på.

Sharp forsøgte sig for hjemmeholdet, mens Hardasson var på spil for gæsterne.

Spillet bølgede frem og tilbage og der var ikke meget organisation på nogen af de to mandskaber.

Og meget typisk kom føringsmålet på en omstilling.

Odense var på vej frem, da de mistede pucken kort inde i hjemmeholdets zone.

Værternes nye back Konsta Mäkinen førte pucken frem i en to mod en med backkollega Daniel Galbraith.

Finnen benyttede sig dog ikke af spilmuligheden, men tæskede i sin første hjemmekamp selv pucken ind bag Cowley, 1-0.

Modsat var Yannick Vedel tæt på med et riv, og sekunder senere stak Daniel Nielsen afsted, men Cowley vandt den duel.

En spilvending med godt syv minutter tilbage af perioden gav en fordobling af føringen.

Frederik Bjerrum sendte MacGregor Sharp afsted og denne viste fint overblik med en tværpasning til Steffen Frank, der elegant afdriblede keeperen og sendte pucken i maskerne.

Josh MacDonald var tæt på yderligere en sønderjysk scoring minuttet efter.

Sønderjyske ved om nogen, hvor farlig en 2-0-føring kan være.

Og derfor var der også lidt bekymrede miner hos spillere og publikum, da gæsterne satte reduceringen med under fem minutter til pausen.

En energisk forechecking gav bonus, da Lukas Lundvald erobrede pucken og sendte den ind til en total blank Hardarsson, der ingen problemer havde med at sende pucken ind bag Henriksen.

Et overtalsspil i slutminutterne gav mulighed for fynsk udligning, men en stærk Henriksen holdt udeholdet fra fadet.

Dermed en smal føring til hjemmeholdet før de sidste tyve minutter.

Reduceringen havde naturligt nok gjort godt i Odense-lejren, der kørte frisk på i tredje periodes indledning.

Værterne fik kontrol

Helt farligt blev det dog ikke. Og trods det ikke hele tiden var lige overbevisende fra værternes side, formåede de alligevel stille og roligt at genvinde kontrollen med begivenhederne.

En udvisning knapt midtvejs i perioden, gav SønderjyskE muligheden i fem mod fire spillet, men selv om man kørte fem nordamerikanere i stilling, forblev det relativt ufarligt på nær en hammer fra MacDonald.

Det kvalificerede forsøg peb dog forbi opstanderen.

I denne fase begyndte udeholdet at hænge lidt bagefter, og det kostede yderligere tid i straffeboksen.

Er halvt minut fik hjemmeholdet chancen i fem mod tre.

Anthony Nigro trykkede af og pucken drønede på stolpen. Et suk nåede knapt at gå gennem de mere end 2300 tilskuere, førend Josh MacDonald opfangede riposten og sendte den ind bag en chanceløs Cowley.

Dermed var kampen afgjort, selv om et par sløsede aktioner fra hjemmeholdet nær havde kostet en hurtig reducering.

Et sidste forsøg i spil seks mod fem kastede ingen fynske scoringer af sig. Istedet afgjorde en af sønderjydernes bedste denne aften, Steffen Frank, matchen med sin anden scoring.

SønderjyskE fik dermed resultatmæssigt og til en vis grad også spillemæssigt revancheret sig for blamagen mod White Hawks i seneste hjemmekamp.

Stadig er der dog et pænt stykke til en form, der for alvor kan tænde Final4 håbet.

Bedste i aften var førnævnte Steffen Frank, Nicolaj Henriksen samt Josh MacDonald.

Fynboerne solgte sig fint. Men en tynd trup til aftenens kamp virkede til at tappe kræfterne hos Bulldogs, som tiden gik.

Yannick Vedel spillede en glimrende kamp og også Henry Hardarsson var flere gange iøjnefaldende, ikke kun ved scoringen.

Herlev vandt ubesværet med 4-1 i Granly Hockey Arena Galansky holdt nullet for tredje gang i sæsonen - Frederikshavn tog vigtig sejr