Stærk slutfase sendte to point i bussen til Vojens

Aalborg Pirates-SønderjyskE 2-3 (1-0,0-0,1-2) 0-1

- Vi respekterer ikke spillet, sagde Julian Jakobsen, Aalborgs kaptajn, efter kampen mod SønderjyskE, til TV2 SPORT.

Jakobsen var utilfreds med indsatsen mod SønderjyskE og lagde det nylige 1-2-nederlag mod Frederikshavn oveni regnskabet.

Det var Jakobsens vurdering, at Aalborg sjusker for meget på hjemmebanen i Sparekassen Danmark Isarena.

I aften var Aalborg meget tæt på at hive alle tre point hjem i en hektisk slutfase, hvor hjemmeholdet lå til at vinde efter scoringen til 2-1, der faldt blot en håndfuld minutter før tid.

Med godt fem minutter igen tog Daniel Kønig Hansen en udvisning for interference på egen blå linje. Stillingen var 1-1, og Aalborg satte i gang med et solidt powerplay, som Trevor Gooch udnyttede.

Gooch har efterhånden udviklet sig til Aalborgs varmeste mand foran mål, og han lignede altså en matchvinder, men det var en aften, hvor et skadesramt SønderjyskE-hold ikke agtede at give op.

Steffen Frank har på det seneste scoret mål som i sine unge dage, og da Mario Simioni havde taget målmand Galbraith ud. Med 50 sekunder igen fik han chancen for et skud fra spids vinkel og piftede skiven op i nettaget til 2-2.

Blot 37 sekunder inde i overtiden skød Anders Koch i favnen på SønderjyskE-forsvaret og ramte Villiam Haag. Svenskeren fik en friløber og sagde ja tak til tilbuddet. Han smækkede pucken ind bag Sørensen og sønderjyderne fik bonuspointet med hjem.

Om det var fortjent? Aalborg havde - næsten som altid - meget spil på hjemmebane, og Patrick Galbraith holdt sine holdkammerater inde i kampen i lange perioder af kampen.

Dog kunne han ikke forhindre, at Mikkel Højbjergs meget fine styring til 1-0 i første periode gik i kassen. Kirill Kabanov stod for et lige så fint oplæg til scoringen.

Aalborgs sad på begivenhederne i første periode, mens gæsterne kom bedre med ind i kampen i anden periode, hvor George Sørensen også måtte i aktion med glimrende indgreb.

Vi skulle dog helt frem til tredje periode, før Nikolaj Krag-Christensen stod det rette sted og plaffede en puck i nettet fra venstre side. Han understregede sin supersæson med 1-1-målet og sendte SønderjyskE tilbage i kampen 10 minutter inde i tredje periode.

Og i slutfasen tog gæsterne altså bonuspointet og fik dermed en kærkommen revanche for 0-7-nederlaget i det seneste besøg i Aalborg.

Velfortjent hjemmesejr til Herlev Eagles Skade koster Simo-Pekka Riikola karrieren