Der måtte straffeslag til, før slaget i syd var afgjort i Frøs Arena

SønderjyskE-Esbjerg Energy 4-3 (1-1, 1-2, 1-0) 1-0

Rivalopgør i Sønderjylland her til aften, hvor gæsterne fra Esbjerg var på besøg i Frøs Arena.

2613 tilskuere dannede en stemningsfyldt kulisse i en match, der bød på en fejring af Kim Lykkeskov som forret og et særdeles medrivende og fortættet lokalopgør som hovedret.

Holdene var begge foran i løbet af kampen, men til sidst kunne værterne booke håneretten, da Nicolaj Henriksen vandt keeper-duellen mod Puce, da matchen fandt sin afgørelse på straffeslag.

Man skulle have hjelmen spændt fra start for at følge med i det intense og medrivende tempo, de to hold lagde ud i.

Kale Kerbashian var første mand på aftrækkeren, uden det dog blev farligt for Henriksen i hjemmeholdets bur.

I modsatte ende var det O’Donnell der satte tryk på, men Puce fik afværget.

Det gjorde han imidlertid ikke kort efter.

Martin Eskildsen med et millimeterpræcist oplæg og tæt under mål kvitterede Matt Salhany iskoldt, 1-0 efter tre minutter.

Det høje tempo fortsatte og værterne var i den grad i vælten. Szmatula og Eskildsen burde have doblet føringen, men Puce var skudt varm og tog flot fra mellem stængerne.

Som det tit sker, hvis man ikke udnytter sine chancer, så giver det bagslag.

Et godt Esbjerg-angreb, med en finurlig pasning fra veteranen Grønvaldt, gav muligheden til Ahlberg fra omkring face off cirklen. Med et flot svirp sendte han pucken op i nærmeste krog.

Stadig et vildt tempo i kampen, hvor der var mere fokus på offensiv end defensiv hos begge mandskaber.

Esbjerg nu med flere store chancer. Ikke mindst en to mod nul kontra, men på nærmest mirakuløs vis, fik Henriksen reddet med en formidabel sideforflytning.

Det nærmede sig pause-teen, men kort før den havde Shawn O’Donnell føringsmålet på staven. Endnu engang klarede Puce dog skærene for udeholdet.

Tempoet faldt i anden periode
De næste tyve minutter kunne tempomæssigt ikke helt leve op til det, de første tyve havde budt på.

En rask nævekamp blev det til gengæld til, da Jannik Christensen mente, William Boysen havde ramt keeper Puce og førstnævnte måtte ud i fire minutter, mens Boysen kunne nøjes med to af slagsen.

Powerplayet var der dog ikke meget snert over hos hjemmeholdet. Sønderjyderne formåede ikke at skabe noget nævneværdigt, præcis som det var tilfældet i holdets CHL-kampe.

Endnu er overtalsspil kort efter kastede heller ikke noget af sig.

Derimod tog hjemmeholdets defensiv en gevaldig koger knapt midtvejs i perioden, hvor Søren Nielsen fik foræret en motorvej op af isen, men Henriksen reddede kastanjerne ud af ilden for værterne.

Tredje powerplay til SønderjyskE og tredje gang var lykkens gang for hjemmeholdet. Rasmus Lyø testede først stolpen og lidt efter var der pludselig masser af plads og tid til Anton Öhman, da han kørte ind i zonen og sænkede pucken, 2-1.

Føringen holdt ikke længe.

På midten af isen stødte to af hjemmeholdets spillere nærmest sammen i forsøget på at opsnappe en pasning.

Pucken gled igennem til Kerbashian, som sendte skiven mellem benene på Henriksen og leverede kvitteringen.

Værterne hang nu for en stund bagefter og blev fanget i egen zone. Den logiske konsekvens blev endnu en scoring til vestjyderne.

Søren Nielsen kunne ganske ugeneret sende pucken mod mål, hvor Henriksens udsyn var delvist spærret.

Gæsterne i front før tredje periode, og spørgsmålet var, om hjemmeholdets kunne mobilisere det det krævede for at arbejde sig ind i matchen igen efter en halvsløj afslutning på anden periode.

Sluttede i straffe

Det kunne de godt.

De lyseblå værter fik en optimal start på perioden, da Oliver Gatz trykkede af. Stolpen tog ganske vist fra, men William Boysen var lynsnart over returen og skubbede den i det tomme mål.

Momentum vippede tilbage til hjemmeholdet.

Steffen Frank med to store muligheder for scoring, men et overplaceret skud og en kikset dribling lod chancerne glide ud i sandet.

Esbjerg fandt også sine muligheder i løbet af de næste minutter.

Grayson Downing burde have bragt gæsterne i front, men først Henriksen med en parade og dernæst stolpen stod i vejen for vestjysk føring.

Det blev mere og mere stillingskrig og der blev længere mellem chancerne de sidste ti minutter.

En kontra i den absolutte slutfase gav kaos foran sønderjydernes mål og i virvaret måtte Szmatula ty til ulovlige midler. Powerplay Esbjerg med lidt over et minut tilbage på klokken.

En god boks fra værterne holdt udeholdet fra fadet og så stod den på overtid i en flot kulisse i Frøs Arena.

Fem intense minutter, hvor det efter SønderjyskE blev fuldtallige, aldrig nåede at komme til tre mod tre, da spillet flød samtlige minutter.

Scoringer udeblev, og så fik publikum hele pakken. Straffeslag skulle afgøre vinderen.

Her var SønderjyskE skarpest med scoring på to af de tre forsøg og hjemmeholdet kunne lade sig fejre for at trække det længste strå mod de evige rivaler fra vestkysten.

Et medrivende og velspillet opgør i Vojens havde sine bedste aktører i Anton Öhman, Matt Salhany og Kyle Kerbashian.

STOR FYSIK, MASSER AF DRAMATIK: Aalborg vandt lokalopgøret mod Frederikshavn Rødovre vandt drama mod Herning på egen is