Herning Blue Fox hentede sæsonens anden sejr i træk. Det skete efter en stærk defensiv indsats, og en stærk tredje periode.

Herning Blue Fox - Frederikshavn White Hawks: 4-0 (1-0, 0-0, 3-0) Herning virkede opsatte på at revanchere sig fra senest de spillede på egen is.  Man har indtil videre kun med nød og næppe slået Odense, og kravet fra spillere og trænere denne aften var, at man også kan spille op mod et formodet tophold. Og det lykkedes, for Frederikshavn blev sendt hjem på overbevisende manér af Blue Fox, der vandt sikkert med 4-0

Mathis Seldrup havde en hel del at se til i starten af opgøret. Mathias Bau satte en puck på stolpen og rævene sværmede flittigt om målet i indledningen.

Et powerplay til gæsterne satte en prop i værternes pres, og de hvide høge viste nu farlighed inde foran mål. Justin Shugg rundede næsten Simon Nielsen i målet og Sebastian Brinkmann var tæt på at slå en retur i nettet.

Det skulle dog blive hjemmeholdet som kom først på måltavlen. Mathias Bau lagde pucken til rette for Cam Brace som via staven på backen fik pucken listet forbi en prisgivet Seldrup.

Også i defensiven var der fremgang at spore. Superkæden med Bumagin, Jensen og Shugg blev holdt fint fra fadet, og man smed knap så mange dumme pucke væk.

Det betød dog ikke at Frederikshavn ikke havde deres i en tæt første periode. Lucas Andersen var millimeter fra at slynge en retur i nettet. Perioden endte 1-0 efter en god start fra hjemmeholdet, mens gæsterne sluttede spillemæssigt bedst.

Chancefattigt, men intenst
Herning lagde igen godt fra land, og man fik hældt pucken på mål. Det var dog ikke noget som Seldrup ikke kunne klare uden problemer.

Peter Eg Larsen gik i ryggen på Seldrup, der ganske vist havde pucken, men ikke desto mindre måtte han skøjte i straffeboksen.

Gæsterne fik dog aldrig testet Simon Nielsen. De to hold havde generelt svært ved at skabe chancerne, men de to holds defensiver skal roses for at holde angriberne på ydersiden.

En omstilling gav periodens hidtil største chance. Mads Christensen og Rasmus Nielsen slap igennem, men sidstnævnte fik skovlet pucken forbi mål.

Simon Nielsen leverede en flot dobbeltredning på Mads Larsen midtvejs i perioden, og der var små tegn til at publikum kunne vente flere chancer i den sidste halvdel af kampen.

Nogle af disse kom i værternes første powerplay. Cam Brace og Mathias Bau havde bud efter netmaskerne, men Seldrup tog glimrende fra i målet.

Frederik Bjerrum fik en kæmpe chance, men han tøvede uforståeligt. En susende Bau nåede derfor ned og fik blokeret skuddet.

Et powerplay til gæsterne mod slutningen af perioden kastede heller ikke noget af sig,  spændingen således maksimal inden tredje periode.

Herning huggede til
Mindre end et minut inde i perioden øgede Herning til 2-0. Mathias Bau slap fri i højre side og kunne med et kort aftræk smække pucken mellem benene på Seldrup.

Cam Brace fik via lidt tilfældigheder en kæmpe chance. Han ventede tålmodigt, men han fik ikke løftet pucken over en sprællende Seldrup, som istedet leverede en vital redning for gæsterne.

Gæsterne havde fortsat svært ved at blive farlige, og Herning havde kampen hvor de ville have den. Værterne stod stærkt i styrespillet og selv på en dag hvor det ikke rullede lignede nordjydernes stærke førstekæde den eneste kilde til målet.

Nøglemoment i kampen da Mads Christensen blev udvist midtvejs i perioden. Herning holdt på ny de hvidklædte fra fadet, og Cam Brace skulle have lukket kampen med en afslutning tæt under mål.

Den ære tilfaldt i stedet Mark MacMillan. En retur blev konsekvent slået i nettet, og sejren var i hus.

Morten Poulsen krydrede en stærk arbejdsindsats af med en scoring i tomt mål, og publikum i Herning kunne glæde sig over tre point og sæsonens første hjemmesejr.

SønderjyskE sejrede klart og uden besvær Stanley Cup: Det blev Tampa Bay Lightning!