Fynboerne holdt nullet og Perhonen holdt stand

Odense Bulldogs-SønderjyskE 3-0 (2-0,0-0,1-0) Odense Bulldogs tog det andet stik i fynboernes kvartfinaleserie imod SønderjyskE, da de med cifrene 3-0 fik udlignet serien. I et fysisk og defensivt orienteret opgør, hvor to scoringer i første periode til Odense blev udslagsgivende.

Det var en meget lige og fysisk første periode på kampen, hvor begge hold arbejde hårdt for hver en meter af isen. Begge hold kom frem til enkelte chancer, men den største chance i kampens indledning tilfaldt Steffen Frank, som lidt ud af ingenting fik oceaner af plads foran Samu Perhonens mål. Frank forsøgte at trække pucken forbi Perhonen, men den finske målmand fik med højre benskinne forhindrede en føring til gæsterne.

Sekundet senere slog Odense en kontra, hvor Radek Cip smart lagde pucken tilbage til Sebastian Ehlers. Ehlers tøvede ikke et sekund og hamrede pucken afsted fra slottet, og ind bag Patrick Galbraith, som aldrig så pucken.

Scoringen så ud til at ryste SønderjyskE en smule.  og Odense skabte i de efterfølgende minutter et par store chancer til blandt andre Oliver True, som kom alene igennem imod Galbraith, som dog kom i vejen for en fordobling af føringen.

Det lignede at perioden skulle ende 1-0 til hjemmeholdet, men halvandet minut før pausen kom hjemmeholdet på 2-0. En af periodens store spillere, Radek Cip, fik sendt et skud afsted fra en utrolig spids vinkel, og formåede at finde det nærmeste målhjørne lige over skulderen på Galbraith, som så lidt skidt ud. Målet skulle ses igennem for om målet var blevet flyttet inden, men efter et kort gennemsyn blev målet godkendt, og dermed kunne Odense gå til pause med stillingen 2-0.

Anden periode var en relativt chancefattig periode, hvor begge hold stod utroligt godt defensivt. Begge hold blokerede et hav af skud mod mål, og formåede at holde det angribende hold på ydersiden. Dog var SønderjyskE tæt på at reducere efter fem minutter, da Matt Salhany fik en stor chance foran mål, men skuddet gik snært forbi.

Odense fik heller ikke de store chancer, og tættest kom de i et powerplay, hvor Radek Cip fik en god chance efter en frispilning af Ehlers bag mål. Dog leverede Patrick Galbraith en stor redning på Odenses tjekkiske forward, og perioden endte uden scoringer.

En scoring kom der dog i tredje periode, og allerede efter lidt over to minutter spil var det Nicolai Weichel, som scorede til 3-0. Backkollegaen Mark Auk fik spillet Weichel helt fri på den modsatte back. Weichel trak ind i banen, og sendte et tungt håndledskud op i det fjernest målhjørne.

Odense var endda tæt på at gøre det til 4-0, og definitivt afgøre kampen, da Sebastian Ehlers fik spillet Topi Piipponen helt fri med en tværpasning. Den finske angriber fik afsluttet første gang, men ved en super sideforflytning kom Patrick Galbraith på tværs og fik reddet.

SønderjyskE satsede hele butikken med syv minutter igen, da de i et powerplay forsøgt at spille med seks markspillere, hvilket også gav flere store chancer til gæsterne. Især Brendan Harms havde alletiders chance for at reducere, da han med frit mål sendte et skud mod mål, men mirakuløst kom Nicolai Weichel på tværs.

Målet bag Samu Perhonen virkede forhekset for dagens gæster, og samtidig spillede Perhonen formentlig sin bedste kamp i sæsonen med flere store og vigtige redninger i slutfasen, hvilket forhindrede yderligere scoringer. Odense holdt stand, og fik på den måde udlignet serien 1-1.