Mighty Bulls tog den anden sejr i ugen - Esbjerg lancerede sit comeback alt for sent

Rødovre Mighty Bulls-Esbjerg Energy 4-2 (1-0, 2-1, 1-1): Rødovre Centrum Arena lagde fredag aften is til ugens anden kamp i Metal Ligaen, hvor hjemmeholdet denne gang tog imod Esbjerg. På forhånd udset til at blive en tæt kamp, hvor Rødovre skulle hente ugens anden sejr, mens vestjyderne jagtede revanche for seneste nederlag til Herning.

De tre point, der var på spil i aften, blev på Sjælland. Rødovre sikrede sig en komfortabel tremålsføring gennem anden periode, og Esbjerg nærmede sig aldrig for alvor. Flot indsats af Rødovre, der i målmand William Rørth havde en stærk sidste skanse.

Lyn og torden fra Rødovre allerede fra første sekund med solide tacklinger og stor chance. Hjemmeholdet fik desuden chancen i powerplay allerede efter halvandet minut, men det blev aldrig farligt for Esbjerg-målmand Mathias Seldrup og co. I stedet fik Travis Brown en stor mulighed kort efter, men William i Rødovres mål var klar.

Utroligt højt energiniveau fra Rødovres side. Hjemmeholdet forsøgte at overrumle gæsterne, der stillede med blot 14 markspillere i dag, hvilket var fire færre end Rødovre. Hårde arbejdsbetingelser for Mark Pedersons vestjyske tropper.

Rødovre blev ramt af to udvisninger mod midten af perioden, hvilket gav gæsterne fem mod tre i et halvt minut. Esbjerg tæt på et par gange i overtalsspillet, men hjemmeholdet klarede frisag.

Jannik Karvinen fik kæmpe chance med syv minutter igen, men feberredning fra Mathias Seldrup i målet. Til gengæld blev der åbnet for målscoringen få øjeblikke senere, da Marko Virtala sendte pucken over stregen til 1-0. Flot samarbejde med Steffen Klarskov tæt under mål gav første scoring. Esbjerg totalt udspillet i situationen.

Overtal til Rødovre sidst i perioden, men stillingen holdt til pausen. Gode målchancer til begge hold, men hvor Rødovre efterlod det bedste indtryk med stor energi og farlighed.

Steffen Klarskov trak to udvisninger inden for et halvt minut kort inde i anden periode, da han begge gange trådte gennem Esbjergs forsvar i høj fart. Og blev ulovligt bremset. Stærkt af Rødovre-angriberen. De rødblusede fik også udnyttet den gyldne chance. Kim Johansson klappede pucken ind fra distancen, og så stod der 2-0.

Spillet bølgede frem og tilbage i tiden herefter. Rødovre stadig med stor energi, mens Esbjerg kun momentvis viste farlighed. Vi skulle hen til midtvejs i perioden, før William Rørth for alvor blev testet i de midterste 20 minutter.

Med syv minutter til pause øgede Rødovre til 3-0. Marko Virtala scorede sit andet mål i aften, da han slog pucken ind tæt under mål efter fiks pasning fra storebror, Teemu Virtala, fra bag mål. Mathias Seldrup halvklarede, men var reelt set prisgivet i situationen.

Esbjerg fik powerplay kort efter, men trods en ihærdig indsats fandt holdet ikke vej til netmaskerne i overtallet. Gæsterne fastholdt presset i de sidste minutter, og det gav bonus med 18 sekunder igen. Trevor Cheek skød pucken ind efter tværpasning. Vigtig scoring for Esbjerg, der fortsat var med i matchen. Spillerne gik til pause med 3-1 til Rødovre.

Mathias Seldrup diskede op med stor redning på forsøg af Teemu Virtala kort inde i tredje periode. Til gengæld måtte Esbjerg-keeperen se pucken gå ind minuttet efter, da Frederik Kaels på fremragende vis skar ind og lagde pucken ind til 4-1 efter kun to minutter.

Fire mod fire hen mod midten af perioden med fint tempo og gode aktioner fra begge hold. William Rørth fortsatte et glimrende målmandsspil, der gjorde det ekstra svært for gæsterne. Stor aften for den unge Rødovre-keeper i fraværet af canadiske Matt O’Connor.

Esbjerg satte sig på spillet i denne fase med udmærkede forsøg på William Rørth. Presset resulterede i en reducering med seks minutter igen, da Jannik Christensen fik pucken over stregen til 4-2. Ny energi til Energy, der øjnede point.

Mathias Seldrup skøjtede ud på bænken med halvandet minut igen, hvilket hurtigt gav en kæmpe chance tæt under mål. Kort efter tog Esbjerg timeout for at give de sidste dessiner i jagten på mål. Stort pres til sidst, men stillingen holdt, og Rødovre sikrede alle tre point til kontoen.

Flot indsats af Rødovre i aften, der viste stor vilje og effektivitet. Gæsterne med et kraftigt decimeret mandskab forsøgte, men det var ikke nok til at hive point med hjem over Storebælt. Rødovre scorede dermed i alt fem point ud af seks mulige i denne uge på hjemmebane.

Herlev snuppede sæsonens første sejr over Aalborg Skarpe Herning snuppede tre point i Frederikshavn