Niklas Tikkinens overtidsmål sørgede for revanche til ørnene

Aalborg Pirates - Herlev Eagles 3-4 (1-0, 1-2, 1-1) 0-1 Herlev var på besøg i Aalborg i tirsdags, og her tre dage senere var de igen i Aalborg.

Første gang blev det til et nederlag på 4-1 for Herlev, mens denne gang blev det til en sejr på 4-3 efter overtid i en meget rodet kamp, hvor begge hold til tider virkede frustrerede over de udvisninger, der blev dømt og ikke dømt.

Herlev var kyniske og udnyttede deres muligheder, mens Aalborg flere gange også var sløsede i defensiven. Hverken George Sørensen eller Emil Jidskog kan dog klandres meget for målene.

Aalborg havde Jonas Jakobsen med i stedet for Emil Marcussen som 13. forward, mens Herlev manglede Oliver Reuter i forhold til tirsdagens kamp.

Forud for kampen blev Olivier Hinse hyldet for 100 kampe i Aalborg-trøjens, mens målmand George Sørensen blev hyldet som december måneds TISSOT-spiller.

Aalborg var det bedste hold i 1. periode, og derfor var det heller ikke ufortjent, at de var foran med 1-0 efter de første tyve minutter. Herlev havde deres muligheder, hvor det især var kæden med Brett Thompson, Victor Rollin-Carlsson og Johan Skinnars, der gav Aalborg problemer defensivt.

Aalborg havde flere gode muligheder, hvor bl.a. Pierre-Olivier Morin havde et par skud på stolperne, men Aalborg fik også pucken i nettet, da Sebastian Brinkman scorede. Aalborg havde læst meget godt på Herlevs powerplay, der blev lukket godt ned i perioden, hvor det ikke blev til de store muligheder.

30 sekunder i begyndelsen af anden periode var alt, hvad Herlev skulle bruge for at udligne og komme foran. Først var det Acke Ringström, der sendte pucken i nettet, og kort efter var det Victor Rollin Carlsson, der kunne sende returen i ind efter et stolpeskud fra Brett Thompson. 1-2.

Kampen var vendt på hovedet, men Aalborg har tidligere været bagud og vist, at man har et gear mere end modstanderne. Aalborg pressede på, hvor man fik holdt den samme kæde for Herlev inde i længere tid. Det gav et par muligheder, men endte med en udvisning til Julian Jakobsen.

I det powerplay kom Herlev ikke til de store chancer, men det var Aalborgs Anders Krogsgaard, der kunne stikke afsted mod Emil Jidskog, og han fik listet pucken over stregen. Kort efter, da Julian Jakobsen kom ud fra udvisningsboksen kom han alene afsted også, men han var ikke lige så træfsikker som Krogsgaard minuttet forinden.

Der var lidt tumult foran Emil Jidskog samt længere oppe på isen, hvor dommerne tog den diplomatiske løsning og sendte to mand ud fra hvert hold. Der var masser af chancer til begge hold for at komme foran, men George Sørensen og Emil Jidskog var kølige i situationerne.

2-2 efter 2. periode, hvor Herlev fik udnyttet deres muligheder, mens Aalborg havde en del spil med pucken.

Tredje periode blev meget rodet for begge holds vedkommende og både Herlev- og Aalborg-spillerne havde svært ved at finde dommerlinjen.

Der var enkelte chancer i begge ender, men det var Herlev, der scorede først i perioden, da der manglede omkring fire minutter af kampen. Ringström sendte pucken på mål, hvor den blev rettet af, og endte på staven af Johan Skinnars, der let kunne smide pucken i nettet til 2-3.

Så skulle Aalborg ud og jagte en udligning, men det var en ganske kort jagt for bare 22 sekunder senere, så havde Felix Scheel scoret til 3-3. Det gav et ekstra skud energi til Aalborg, der var tæt på med omkring fem sekunder igen for at tage sejren, mens Thomas Spellings skud ramte undersiden af overliggeren og røg i spil igen.

I overtiden var der ikke de store chancer til nogle af holdene, hvor man havde stor fokus på at dække sin egen mand af, når man ikke havde pucken. Det lykkedes dog for Niklas Tikkinen at stå fri omkring cirklen, hvor han hamrede pucken i nettet til 3-4 og stor jubel blandt Herlevs spillere efter en kamp, der ikke vandt priser for flot spil. Det var Herlev-spillerne formentlig helt ligeglade med, da de steg på bussen efter sæsonens første sejr over Aalborg.

SønderjyskE sejrede i intenst drama Stor fight sikrede Rødovre tre point mod Energy