Der var smæk for skillingen, da SønderjyskE og Nottingham Panthers stødte sammen i begge holds første match i Continental Cup finalen i Vojens. Der var knald på fra start. Masser af tempo og rigeligt med saft I tacklingerne. Holdene veg sjældent en millimeter og der var kamp om hver en puck. En meget lige start, efterfulgt af et britisk overtag og afsluttet med sønderjysk arbejdsraseri og dominans, der gav sig udslag i sønderjysk triumf efter 65 minutters hockey tilsat otte straffeslag.

Der var smæk for skillingen, da SønderjyskE og Nottingham Panthers stødte sammen i begge holds første match i Continental Cup finalen i Vojens. Der var knald på fra start.

Masser af tempo og rigeligt med saft i tacklingerne. Holdene veg sjældent en millimeter og der var kamp om hver en puck. En meget lige start, efterfulgt af et britisk overtag og afsluttet med sønderjysk arbejdsraseri og dominans, der gav sig udslag i sønderjysk 2-1-triumf efter 65 minutters hockey tilsat otte straffeslag.

Det var sønderjyderne, der først slog fra sig. Mads Lund var i to omgange tæt på, anden gang efter fint oplæg fra Daniel Galbraith. Men herefter var det briterne, der tilspillede sig de største chancer. Eller rettere fik dem foræret af SønderjyskE i et par tilfældene.

Først dummede Makinen sig med en dribling ind foran eget mål, hvor han tabte pucken og dermed forærede Sam Herr en gigantisk chance. Kort efter var det en uovervejet pasning fra Galbraith, som briterne brød, men igen reddede Henriksen kastanjerne ud af den iskolde ild i Frøs Arena.

Spillet bølgede frem og tilbage, dog med lidt mere pondus hos briterne. Jake Hansen og Sam Herr var blandt de mest toneangivende Panthers frem ad banen, mens Fick i de bagerste rækker piskede medspillerne frem.

Daniel Galbraith fik sig imidlertid pludseligt sneget med frem i offensiven og fik værternes indtil da største tilbud. Om det var de uvante omgivelser det gjorde det, vides ikke. Men Galbraith fik slet ikke afsluttet før han driblede forbi målet, hvorfra han så forsøgte at skyde den ind via keeper Carrs ryg. Uden held.

Med små tre minutter til pausen fik SønderjyskE matchens første power play, men spillet hang ikke helt sammen og et forsøg fra MacGregor Sharp fra spids vinkel var det tætteste sønderjyderne kom er udbytte. Derfor forblev det målløst efter tyve ganske tempofyldte og underholdende minutter.

Sønderjysk powerplay, britisk mål

Det var Panthers, der kom bedst ud til anden periode. Allerede i første minut fik Bulmer en gigantisk mulighed, men Henriksen hen en formidabel benparade frem. Kort efter var det Lepine med et drøn, men her fik Galbraith benet i vejen og fik rettet pucken tilpas meget af, til at den passerede forbi mål.

Efter godt fem minutter rendte Nottingham ind i en byge udvisninger. Tre styks i løbet af mindre end fire minutter. Det brændte i sagens natur på nu foran keeper Carrs mål. Så meget at han selv trak en udvisning.

SønderjyskE spillede egentlig et flot overtalsspil, men effektiviteten manglede foran kassen. Josh MacDonald fik en forwards nemmeste arbejdsbetingelser, da han på en retur havde helt åbent mål, men canadieren har ikke rigtigt tur i den pt og formåede at misse det tomme mål. Også Bjerrum, Sharp og Lane havde store muligheder.

Og da Mike Little trykkede af fra distancen havde pucken ret kurs mod nettet, men Carr havde en stor aften i briternes bur. Sønderjyderne beholdt momentum, men selv om chancerne var der, udeblev målene. Med små tre minutter til pausen, kommer der atter gang i udvisngerne.

Først to til SønderjyskE med kort mellemrum og dernæst en enkelt til Panthers, så den stod på fire mod tre spil. Og her fik værterne langt om længe prikket en puck i nettet, men desværre for Makinen, var det i eget net, da den finske ville stoppe en returpuck fra endebanden, men istedet stødte den ind bag en sagesløs Henriksen.

Matheson blev noteret for målet og kunne dermed sammen med holdkammeraterne skøjte til pause en oppe mod finale-værterne.
Hårdt arbejde, sen udligning
Trods det sene og lidt uheldige mål imod i anden periode, kom SønderjyskE ud med masser af vilje og fart i skøjterne til de næste tyve minutter.

Allerede tidligt i perioden var Phil Lane ude med snøren efter en udligning og Frederik Bjerrum havde ligeledes bud efter en scoring, men Carr var ikke sådan at ryste.

De britiske gæster virkede til at have tabt en anelse af pusten og det gav sig udslag i et sønderjysk overtag samt et par udvisninger til Panthers, der i flere sekvenser var et skøjtetag efter værterne.

Men power play fungerede ikke optimalt ved de to chancer, sønderjyderne fik og dermed var man stadig nede med en enkelt pind, da man gik ind i den absolutte slutfase.

Med små fire minutter på uret, fik begge hold sendt en mand i skammekrogen. I fire mod fire sendte Galbraith, der overordnet spillede en meget fin kamp, pucken mod mål. Den prellede af mod overlæggeren.

Returen faldt ned for fødderne af kaptajn Sharp, der til stor jubel prikkede udligningen ind. 1-1 og SønderjyskE pressede faktisk på for at søge afgørelse i ordinær tid. Det lykkedes imidlertid ikke, og så stod denpå fem minutters overtid.
Her fik Mads Lund pucken serveret på et sølvfad af Anders Førster, men missede det åbne mål. Snart efter var det Frederik Bjerrum med et par snilde træk og en fornuftig afslutning, men Carr parerede atter engang. Nottingham fik hurtigt opsnappet pucken og Jake Hansen fik en break away mod Henriksen.
Afslutningen knaldede mod overlæggeren. Fem minutters målløs overtime og man måtte ud i straffeslag, og det var som altid i IIHF regi bedst ud af fem. Første mand til at garne blev til hovedparten af de mere end 3300 publikummer Justin Maylan. Og minsandten om ikke næste mand til at finde vej til netmaskerne ligeledes var klædt i sort pg lyseblåt. Frederik Bjerrum tørrede Carr i konkurrencens fjerde runde.
Dermed kunne Nicolaj Henriksen sikre er ekstra point til sit hold, hvis han kunne tage forsøget fra Connelly. Og det gjorde han. Vild jubel på lægterne i Frøs Arena. Også på isen blev der jublet, men man fornemmede også, at fokus allerede så småt var rettet mod næste opgave imorgen.
En flot hockeykamp med få scoringer, men masser af fight, intensitet, nærkampe og i lange perioder også godt spil. Set over 65 medrivende minutter, var det ikke ufortjent SønderjyskE trak det længere strå. Og man har dermed fået et særdeles fornuftigt afsæt i turneringen, hvor Nottingham dog heller ikke har udspillet sin rolle endnu.