Aleksandrs Macijevski forsøger at løfte kinesiske juniorer opad i verdenshierarkiet

En af de store tidligere profiler i dansk ligaishockey, lettiske Aleksandrs Macijevskis, er bogstavelig talt endt i den anden ende af ishockeyverdenen end den ”sædvanlige” europæiske. Macijevskis, der udover at have spillet i både Aalborg, Odense og SønderjyskE, også var den lettiske helt i flere OL- og VM-turneringer, træner nu juniorspillere på Beijing Hockey Academy, fortæller IIHF.com i en feature, der blev lavet omkring det afsluttede VM i Riga.

Den teknisk stærke lettiske angriber var et stort navn i sit hjemland, hvor han helt frem til 2012 repræsenterede sit landshold.

Nu prøver han at gøre næste generation af kinesiske talenter klar til at hive det store land fremad i verdensishockeyen igen.

Der er blot lige over 9000 aktive ishockeyspillere i Kina og en del af dem træner altså nu under Macijevskis.

- Vi står op og får morgenmad på vores specialhotel, som ligger omkring 30 kilometer nord for det centrale Beijing. Det er faktisk en permanent træningslejr for de unge mennesker lige nu. Så arbejder vi med planlægning af træningen. Derefter en times styrketræning og så istræning i halvanden time. Om aftenen er der mere planlægning, sommetider møder med drengene. Derefter er der aftensmad og sengetid. Vores U18-drengene træner seks gange om ugen. Tre gange om ugen arbejder vi med de yngre aldersgrupper sent om aftenen, forklarer Macijevskis om hverdagen i Kina.

Kina har noget at tage fat i. Ikke blot det olympiske hold i 2022, men også landets juniorhold er langt, langt fra verdenstoppen, og det er altså folk som Macijevskis, der skal rykke kineserne opad i hierarkiet.

- Jeg kan dele mine ideer og min erfaring og min passion for spillet, for jeg vil være rundt om ishockeyen, så meget som overhovedet, siger Macijevskis.

Måske letten lander i Danmark som træner en dag?


Ishockeyens egen tv-revolution: Fans og sponsorer får den komplette menu serveret til døren STEFFEN FRANK er på plads for to yderligere sæsoner i SønderjyskE