Danmark fik klø søndag aften i den første kamp ved Division IA-VM

Slut og videre til næste kamp.

Sådan nogenlunde var stemningen i Bitcoin Arena efter U20-herrernes første kamp ved Division IA-VM, hvor det blev til et nederlag på hele 1-9 mod et hviderussisk mandskab, der under ledelse af den tidligere storspiller Sergei Stas går stenhårdt efter oprykning.

Gæsterne førte 2-0 efter en første periode, hvor Danmark egentlig fulgte ok med, og Kasper Larsen svarede igen med en reducering efter hviderussernes tredje mål. Danmark havde muligheden for at komme på 2-3 i fem mod tre-spil, men i stedet slog Hviderusland til med tre hurtige scoringer.

En hård omgang for danskerne, der var på hælene i de sidste 20 minutter, hvor yderligere tre scoringer blev sat og dermed blev slutresultatet naglet fast. 9-1 til Hviderusland og Danmark er hurtigt videre til dagens kamp mod Letland, der også spilles klokken 20.

- I en god halv time fulgte vi godt med dem - og ærgerligt, at vi missede muligheden for at reducere til 2-3, da vi var fem mod tre. Til gengæld må vi jo bare erkende, at de skruede tempoet op og parkerede sig i vores zone i den sidste halve time. Det var et stærkt hviderussisk landshold, vi var oppe imod, konstaterede træner Olaf Eller efter kampen i Bitcoin Arena i aftes.

UGENS HOLD: Se hvem der rammer A-kæden i denne uge OPTAKT: Aalborg Pirates-Rødovre Mighty Bulls