Også i det kommende år er den 22-årige forward Valdemar Ahlberg en del af Esbjerg Energys mandskab i den danske Metal Liga.

Det skriver Energy i en pressemeddelelse, hvor Ahlberg præsenteres således: 

- Valdemar er en ung spiller, med et stort potentiale. Sidste år forløb ikke helt, som han kunne have ønsket sig, så i det kommende år skal vi have tingene til at hænge bedre sammen for ham, fortæller cheftræner Jason Jaspers fra Esbjerg Energy.

- Det burde være muligt, for ”Val” har et stort potentiale. Han har en god fysik og et giftigt skud, men offensiven skal også hænge sammen med en defensiv. Og med hans fysik, skal den benyttes rigtigt, for der dømmes let udvisninger mod en så powerfuld spiller.

Valdemar Ahlberg er født i København og høstede de første erfaringer med ishockey i Gentofte. Energy-forwarden har spillet på diverse danske ungdomslandshold og deltaget i en U20-slutrunde.

- Jeg er superglad for at være i Esbjerg. Jeg er glad for byen, for klubben og alle omkring den og for mine holdkammerater. Jeg møder en masse dejlige mennesker i Esbjerg, så jeg kan næsten kun være glad for at være her, forklarer Valdemar Ahlberg.

- Som atlet og særligt som ishockeyspiller skal man aldrig være tilfreds. Man skal være ambitiøs og altid stræbe efter mere. Jeg vil gerne producere og hjælpe holdet, uanset om det er med mål, med hårdt arbejde eller med at blokere et skud. Jeg vil gerne udvikle mig som spiller, men også som menneske.

Den 22-årige Valdemar Ahlberg kom til Esbjerg i sommeren 2019. Fra 2017-2019 spillede den 188 cm høje forward i den amerikanske NAHL, der hører til blandt de bedste juniorligaer i USA. Fra 2014 til 2017 repræsenterede Ahlberg Linköbing HC.

- Valdemar kender forholdene i Esbjerg og er en del af holdets kerne af unge talentfulde spillere. Han ved, at han på nogle punkter skal løfte niveauet, arbejde på kontinuerligt at holde det rigtige mind-set og benytte sin fysik intelligent, forklarer Jason Jaspers.

- Jeg har talt med Jason Jaspers og de tilbagemeldinger, som han kom med, har gjort mig glad og de har givet mig en tro på mulighederne. At han ser et stort potentiale i mig, giver mig tro på, at min chance nok skal komme.

- Men et gennembrud kommer ikke af sig selv. Der er områder, fx fysisk, hvor jeg skal forbedre mig. Men jeg har også kompetencer, som jeg skal udnytte bedre, fx mit skud. Og samtidigt skal jeg lære at benytte min fysik rigtigt. Kan jeg bygge på de områder, er der muligheder, slutter Valdemar Ahlberg.

I 95 kampe har Valdemar Ahlberg scoret ni mål og er noteret for 21 point. I NAHL blev det til 30 mål og i alt 56 point i 113 kampe.

 

 

 


Daniel K. Hansen klar til sin 11. sæson i SønderjyskE Ishockey Aalborg-direktør: Vi er vildt klar til at tage imod folk efter Corona