Felix Scheel leverede igen en flot scoring og gæsterne holdt hjem trods hårdt Herlev-pres

Herlev Eagles-Esbjerg Energy 3-5 (1-2,1-2,1-1) Esbjerg Energy tog et alvorligt skridt i den tætte kamp om pladserne i Metal Final4 og sørgede samtidig for, at en af de direkte konkurrenter Herlev Eagles, blev sat et tilsvarende alvorligt skridt tilbage.

Så vigtig var kampen i Spar Nord Arena i eftermiddag, hvor Herlev ellers fik den bedste start på kampen. Joseph Jonsson var på færde allerede efter fem minutter, men Esbjerg fik hurtigt vendt matchen på godt et halvt minut lige over første periodes halvvejsmærke.

Rasmus Bjerrum fik udlignet, og derefter stod Felix Scheel for kampens paradenummer, da han tog en smuk solotur ind omkring Herlev og sendte gæsterne foran i det 14. minut.

Esbjerg havde fat i anden periode og var skarpe denne eftermiddag. Craig Puffer afsluttede et glimrende powerplay i det 29. minut og brandvarme Søren Nielsen fik sneget et skud ind til 4-1-føring for Esbjerg. Det lignede en ekspeditionssag for gæsterne, men sådan endte det slet ikke. 

Joseph Jonsson reducerede for Herlev inden pausen, og i store perioder af tredje periode lagde Eagles et intenst pres på gæsternes mål, og Thomas Lillie måtte i den grad holde Esbjerg inde i varmen med en glimrende præstation.

Luis Blak Olsen var over en retur i det 49. minut til 3-4, og Herlev fik igen håb om point. Men det håb brast kort før tid, da Felix Scheel satte det afgørende mål i tomt bur. 

Dermed byttede de to hold plads i tabellen, og Esbjerg ligger nu på den eftertragtede fjerdeplads. 


OPTAKT: Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates SKARPE SKUD: Se billederne fra Herlev-Esbjerg