Seks Metal Liga-spillere har været i aktion for Danmark under VM-turneringen

Det danske VM går mod en afgørende gruppekamp i eftermiddag, hvor det gælder en match mod Tjekkiet klokken 15:15. Kun tre point tæller for Danmark, der oveni også skal have hjælp det russiske mandskab på sidstedagen, hvor Sverige i fald af dansk sejr ikke må få tre point i kampen mod russerne.

Seks Metal Liga-spillere har i de foreløbige seks kampe været på isen, og det er Jesper "Zlatan" Jensen, der har fået mest spilletid. Frederikshavns strateg står med lige over 100 minutter og 59 sekunder eller 16.49 minutter pr. kamp. 

Julian Jakobsen har fået 95:14 minutter på isen i alt i seks kampe. Han har noteret sig for -4, men også scoret et enkelt mål og leveret en enkelt assist og står altså på lige over et kvarter pr. kamp. 

Nichlas Hardt ligger på 14:09 minutter pr. kamp, og står med +2. Han har lavet to assister - begge i kampen mod Hviderusland og står i alt med 84:58 minutters istid.

De tre ovennævnte er alle yderst rutinerede VM-spillere, og Mathias Bau har også en betragtelig VM-rutine. Han kom direkte fra en skadesperiode og ind til VM, hvor han i tre kampe har fået godt 10 minutter pr. kamp. En frisk Mathias Bau havde formentlig fået mere istid. 

VM-debutanten Matthias Asperup kom som bekendt ind og leverede en drømmescoring til 2-2 mod Hviderusland. Asperup har fået 22 minutters istid og står med +2 og altså et enkelt mål til Herlev Eagles-spilleren, formentlig mere end han havde regnet med, da han trådte ind i VM-lejren fra start. 

Endelig har altid pålidelige Morten Poulsen spillet 73 minutter eller 12:16 minutter pr. kamp. Poulsen står med -3 og uden point i sine seks kampe. Til gengæld har ingen kunnet klage over Poulsens - eller for den sags skyld resten af VM-truppens - indsats i Riga. 

 


Endnu en sæson til Rasmus Søndergaard i Frederikshavn AHL: Cracknell vandt det sidste finaleslag over Røndbjerg