Odense-forwarden skarpest i konkurrence med 17 Metal Liga-kolleger og tre dommere

Bomstærke Yannick Vedel blev årets Ironman i dansk ishockey.

Odense-forwarden vandt maksimal styrke-testen og leverede topplaceringer både i eksplosivitet, sprint og i den afsluttende yoyo-test og kunne derfor lade sig kåre som dagens bedste blandt 21 aktører - 18 Metal Liga-spillere og tre dommere. Magnus Koch fra Herlev blev runner up, mens SønderjyskE's Daniel Nielsen blev nummer tre foran Kristian Jensen (Frederikshavn) og Thomas Spelling (Aalborg Pirates). 

Kåringen af Vedel skete efter en dag, hvor de 21 aktører skulle igennem fire tests: To stationære og to øvelser på isen.

I foyeren i VinMedKant Arena i Odense gik formiddagen med at teste spillerne i eksplosiv styrke og maksimal styrke via hop og "træk" og det stod hurtigt fast, at favoritfeltet efter de to øvelser var Yannick Vedel, Magnus Koch og Thomas Spelling, der alle lå i top fem i de to første øvelser. 

Yannick Vedel kunne trække flest kilo, mens Rasmus Nielsen (Herning) hoppede højest. Nielsens dårlige placering i styrketesten var dog kostbar i den samlede stilling.

Det var også i styrketesten, at en anden Nielsen, Daniel fra Vojens, havde problemer.

Til gengæld sprintede han ind på førstepladsen som hurtigste spiller, da de 21 aktører skulle skøjte på 33 meter. Nielsen tog både hurtigste og næsthurtigste tid og blev forfulgt af Vedel og Rungsteds Rasmus Andersson. Thomas Spelling havde problemer med lysken og kunne ikke sprinte maksimalt, og han var derfor ude af kampen om den samlede førsteplads, da spillere og dommere skulle i gang med yoyo-testen i udholdenhed.

Her vandt Daniel Nielsen igen, men spændingen samlede sig om Vedel og Magnus Koch, der var ude i et drabeligt kapløb om førstepladsen og præmien på 25.000 kroner.

Her var Vedel stærkest og kunne lade sig kåre som sæsonens Ironman af DIU's talentchef Olaf Eller. 

 

 


Tæt dyst i Rødovre Centrum Arena Herlevs Skinnars scorede i Halmstad