Mike Little afgjorde en højdramatisk kamp mod et stærkt spillende Neman Grodno-mandskab

SønderjyskE gjorde det igen. 24 timer efter sejren over britiske Nottingham, stod SønderjyskE over for endnu en stor hurdle i deres anden match ved Continental Cup og står efter 4-3-sejren over Neman Grodno med muligheden for selv at afgøre sagerne og vinde Continental Cup i denne sæson. 
Neman Grodno fra Hviderusland var modstanderen. Hviderusserne besejrede igår polske Krakow og kunne med en sejr i aften sikre sig et mere end fornuftigt udgangspunkt før tredje runde. Men sønderjydene ville det anderledes og efter endnu en intens og spændingsmættet affære slog de atter engang til og afgjorde efter overtime.
For anden dag i træk var MacGregor Sharp manden bag en sen udligning, og denne gang “slap” man for at måtte i straffeslag, da Mike Little i overtiden sikrede hjemmeholdet set bonus point, der kan vise sig at blive særdeles vigtigt for SønderjyskE.
Tæt første periode
Det blev en lidt afventende start fra begge sider, hvor første chance tilfaldt sønderjyderne. Anders Førster udnyttede hviderussisk sløs i egen zone, men fik ikke fart nok i sin baghåndsafslutning til at kunne passere keeperen.
Også Sharp og Lane bød ind med fine forsøg, før hviderusserne kom til deres første rigtige chance. Den tilfaldt Viktor Turkin, men keeper Adam Ohre kom udmærket igang i værternes mål. Remezov og finske Hiltunens forsøg prellede også af på den indlejrede svenske keeper i en fase af kampen, hvor Grodno havde mest puck besiddelse.
SønderjyskE var uden Josh MacDonald, der var med under opvarmningen, men ikke kom ud til kampen og undervejs i første periode måtte også Rasmus Lyø lunte ud efter at have fået pucken i hovedet. Det forhindrede dog ikke hans back kollega Mike Little i at støde med frem og hive et nærgående forsøg frem fra posen.
Ind ville pucken imidlertid ikke. Med under fem minutter til pausen indkasserede Christian Silfver matchens første udvisning, men sønderjydernes box stod i situationen glimrende og det blev ikke rigtigt farligt, hvad Grodno kom op med. Ganske fortjent var det derfor fortsat 0-0 efter første periode.
Stærk hviderussisk anden periode
Rasmus Lyø var tilbage på isen fra anden periodes start, og her fyrede han en hammer af, men den sneg sig lige forbi den ene opstander. Kort efter fik SønderjyskE deres første power play i kampen. Efter lidt start vanskeligheder var Lane tæt på og kort efter var det Mike Little, der smækkede pucken på kassen, men hviderussernes keeper med marginalerne på sin side.
Det blev spil fire mod fire, da Makinen også røg ud, og kort efter fire mod tre, da også Turkin røg til afkøling. Det udnyttede værterne prompte. En vunden face off og Steffen Frank kom fri tæt under mål. Afdriblede keeperen og sendte pucken ind højt i målet med baghånden. Flot detalje og 1-0 til SønderjyskE.
Selvsamme Frank var tæt på at fordoble føringen ikke lang tid efter, men denne gang stod overlæggeren i vejen for den lange forwards afslutning. Hjemmeholdet havde momentum, men mistede pucken under et pres i offensiv zone. Det lignede en holding på Steffen Frank, men dommerens fløjte forblev tavs, og gæsterne kunne starte en kontra.
Den eksekverede man sikkert, da Artyom Levsha svirpede pucken ind uden chance for Adam Ohre i sønderjydernes mål. Den scoring tippede overtaget over på Grodnos side.
De tilspillede sig flere store chancer og Ohre måtte agere sprællemand mellem stængerne. SønderjyskE måtte slå en del befriere og blev i et par omgange fanget inde med de samme spillere over længere perioder. Grodno brugte deres fysik og fart og til at lægge et gedigent pres på sønderjyderne, men heroisk fight sikrede SønderjyskE uafgjort efter fyrre minutter.
Højdramatisk tredje periode
Grodnos Malyavko indledte tredje periode med et nærgående forsøg, men Adam Ohre var på plads, godt bakket op af sin defensiv. Hviderusserne havde fortsat god fart i spillet, men pausen havde gjort værterne godt, og de stod godt imod.
To af SønderjyskEs absolut bedste denne aften Justin Maylan og Mike Little flyttede spillet frem over isen efter små fire minutter. Maylan trykkede på kassen og først over returen var Little, der resolut bankede pucken i netmaskerne. Stor jubel i Frøs Arena, der igen i aften husede mere end 3000 publikummer.
De efterfølgende minutter spillede hviderusserne med musklerne. Adam Ohre blev nedlagt i sit felt, og stemningen på lægterne summede af utilfredshed med, at dommerne valgte at vinke afværgende, mens Adam Ohre i flere minutter modtog behandling.
Nicolaj Henriksen gjorde sig klar, men svenske Ohre meldte sig ok til at spille videre. Kort efter røg MacGregor Sharp så istedet en tur i skammekrogen, hvilket i sagens natur ikke gjorde hjemmeholdets fans mere venligt stemte over for aftenens dommerkvartet. På isen havde det opildnet de sønderjyske spillere og de krigede sig igennem de to minutters undertal.
Men kort efter slog Grodno alligevel til. Malyavko trak ind i angrebszonen, hvor sønderjydernes backs nok bakkede en anelse for meget på ham, og så svirpede han et projektil af et skud op i krogen. Smuk afslutning, uden chance for Ohre.
Det fik gang i den lille hviderussiske koloni bag det ene mål, og de nåede dårligt at få fejret målet, før de igen kunne juble. Denne gang var det Savinov, der gled ind i zonen, forbi Mike Little og udplacerede Ohre. På godt og vel et minut, havde Grodno vendt kampen på hovedet og havde kurs mod maksimum point efter to kampe.
Malyavko var kort efter tæt under mål tæt på at lukke matchen, men Mads Lund fik i sidste øjeblik clearet situationen. I modsatte ende fik Makinen muligheden for afslutning og hamrede på kassen. Et sug gik gennem de lyseblå klædte fans, da keeper Trus med det absolut yderste fik afværget finnens nærgående forsøg.
En tripping på Frederik Bjerrum med små minutter igen, gav værterne chancen i overtal. Det spillede man klogt og skabte flere gode muligheder til blandt andre Martin Eskildsen og Phil Lane. Sekunderne tikkede imidlertid af udvisningen, men sønderjyderne blev ved med at brodere. Mike Little modtog pucken kort inden for blue line og sendte pucken mod mål, hvor kaptajn Sharp styrede pucken ind bag Trus i det hviderussiske mål, 3-3.
Der var tydelig intensitet og spænding i luften, meget stod på spil for begge holds videre mulighed for succes i Continental Cuppen. Og med under to minutter bragte SønderjyskE sig i en penibel situation, da man fik sendt seks spillere på isen. To minutters holdstraf til værterne og havde atmosfæren sitret indtil nu, så blev den endnu mere neglebidende de sidste to minutter. Grodno satte spillet op, men blev stresset af en godt kæmpende sønderjysk box, hvor MacGregor Sharp gik forrest og blokkede et hårdt skud med retning mod Ohres mål.
Little blev matchvinder
Rasmus Lyø var også en sand jernmand og var en hjørnesten i den sønderjyske defensiv, der formåede at krige det ene point hjem, trods en mand i undertal.
Nu ventede for anden aften i træk et overtids drama i Frøs Arena. Begge hold søgte chancen, og hviderusserne var først til at forsøge sig. Adam Ohre fik pareret og så var det SønderjyskEs tur til at forsøge sig. Igen var det Makinen med afslutningen, uden det dog for alvor blev farligt for gæsterne.
Det lå i luften, at skulle værterne trække det længste strå, så kunne Mike Little være manden med den kampafgørende detalje. Og med små to minutter igen af overtiden var det netop Little, der modtog pucken fra Justin Maylan. Den elegante back førte selv pucken ind i zonen, gik på tværs af målet og var pludselig alene med keeperen.
Hjemmeholdets fans holdt vejret et splitsekund, og så blafrede netmaskerne. Øredøvende jubel i Frøs Arena og blandt de sønderjyske spillere på isen, men med et blev det stille igen. Dommerne var i tvivl, om scoringen var reglementeret, og den skulle kigges igennem.
Minutterne føltes utvivlsomt lange i sønderjydernes box, hvor Mario Simioni og Jan Jensen stod og trippede, mens spillerne utålmodigt hvilede hovedet på enden af staven.
Endelig kom dommeren ud med afgørelsen. Han pegede på pletten og SønderjyskE havde dermed sikret sig to point mere og ikke mindst muligheden for selv at afgøre tingene i morgen mod Krakow.
Spillerne lod sig hylde af hjemmepublikummet og kørte så ud til mad og massage. Der skal restitueres hurtigt, for allerede i morgen eftermiddag venter den kamp, der kan blive forskellen på første- eller tredjeplads for Continental Cup værterne. Det har for sønderjyderne været to vilde kampe på to dage. Måske det bliver lige så vildt i morgen.

LYNOPTAKT: Søndagens tre kampe i Metal Ligaen VIDEO: Højdepunkter fra Rødovre-Esbjerg