Kampe i Odense, Esbjerg og Herlev i eftermiddag

Der er masser af stærk ishockey i eftermiddag i Metal Ligaen, hvor seks mandskaber kæmper om vigtige point i kampen om at positionere sig i forhold top fire. 

Undtagelserne her er Odense Bulldogs og Aalborg Pirates, der lige nu sidder sikkert på henholdsvis sidste- og førstepladsen i Metal Ligaen.

De to mandskaber mødes i VinMedKant Arena i eftermiddag, hvor Aalborg naturligvis går ind som storfavorit som udgangspunkt. Nordjyderne har haft fuldstændig tjek over fynboerne i den fynske arena hidtil i sæsonen og står med 12-0 i point i fire indbyrdes opgør. 

Der er dog alligevel et par små "men'er", der piller en lillebitte smule ved Pirates' kæmpe favoritværdighed: Odense vandt for en uge siden 4-3 over Rødovre, og det må have givet en vis optimisme på det fynske mandskab, der oven i købet har forstærket sig med Sam Povorozniouk og Jack Walker. De to amerikanere spiller formentlig for kontrakt i den kommende sæson, og spørgsmålet er om papirerne er gået i orden, så de kan være spilleklare i eftermiddag. Det vil give et boost til Bulldogs.

Samtidig har Aalborg haft et mindre formdyk på det seneste, måske det som Pirates "skal have" i løbet af et langt grundspil. 

Måske kan det bane vejen for en overraskelse i eftermiddag, selv om Aalborg stadig går ind til kampen som klar favorit.

Mere tæt på papiret er det i de to øvrige kampe i eftermiddag.

PM Montage Arena lægger is til matchen mellem Herlev og Rungsted, og her kunne vi godt forvente en del scoringer, hvis trenden fra de tidligere kampe mellem de to hold skal holdes.

Der er scoret otte mål i gennemsnit i fire foreløbige matcher, og Herlev fører 3-1 i indbyrdes opgør.

Eagles kommer med optimisme efter sejren i overtid i Aalborg fredag aften og har brug for en sejr, hvis ikke holdet skal hægtes en lille smule af i kampen om top fire-placeringerne. 

Forvent, at Herlev kommer flyvende ud i forsøget på at ryste et Rungsted-hold, der har skuffet i de to første kampe i 2020 med nederlag mod SønderjyskE og Frederikshavn hjemme. Nordsjællænderne har haft problemer med at finde skarpheden i de afgørende momenter af kampene, og Rungsted-træner Hjalmarsson sender formentlig sine spillere på isen med en devise om at spille "tight" og undgå dumme fejl.

Nøjagtig som da Rungsted i juledagene nullede Rødovre to gange.

Endelig tager Esbjerg imod Frederikshavn hjemme i Granly Hockey Arena, hvor vestjyderne har brug for en succesoplevelse ovenpå en række "tynde omgange" på det seneste. Mark Pederson bøvler med at finde rytme på holdet, og bedst som man tror, Esbjerg er i gang, begynder holdet at tabe igen.

Fire nederlag i de seneste fem kampe er facit for Energy.

- Støtten fra publikum skal give ekstra energi. Og den energi skal vi være bedre til at udnytte og omsætte i sejre og i point til tabellen. Vi har behov for at benytte energien rigtigt. For at træffe de rigtige og gode valg og ikke bare give los for energien på forkerte måder, siger Mark Pederson, Esbjergs træner. 

- Det kan resultere i forkerte beslutninger og dumme udvisninger, hvis energien bruges uhensigtsmæssigt. Derfor skal energien gå hånd i hånd med disciplin og det rette fokus i alle spillets facetter. Det arbejder vi som altid på, og vi håber det vil få betydning ikke bare i den resterende del af grundspillet, men også i playoff, lyder det fra Pederson. 

Gæster i dag er Frederikshavn, der fik et tilbageslag fredag, hvor Herning vandt i Nordjyske Bank Arena. Ellers ingen bekymring hos et Frederikshavn-hold i fornuftig rytme. 

Seneste opgør i Granly Hockey Arena mellem de to hold vandt Frederikshavn 4-0, og har otte af 12 point i de to holds indbyrdes kampe i sæsonen. 

 


CONTINENTAL CUP: Skal trofæet til Danmark for første gang i eftermiddag? 4-3: SønderjyskE på europæisk guldkurs