SønderjyskE har alletiders mulighed for at blive den første danske hold, der vinder Continental Cuppen

SønderjyskE kan i eftermiddag skrive dansk ishockeyhistorie ved at blive den første danske klub nogensinde til at vinde en europæisk klubturnering. Og nok er det ikke Champions Hockey League, og nok er Continental Cup en turnering for "de næstbedste", men alligevel vil det være rigtig stort for både SønderjyskE og dansk ishockey, hvis det i dag lykkes at tage de tre nødvendige point mod Cracovia Krakow.

SønderjyskE har vundet to kampe fredag og lørdag mod absolutte topklubber fra Elite Ice Hockey League og den hviderussiske Extraliga, som rangerer mindst på linje med Metal Ligaen eller nok endda et nøk over, hvis man begynder at analysere på resultaterne fra Europa de seneste fem sæsoner.

Så på den måde har det indtil nu været en flot præstation af de lyseblå, men glem ikke at det kan blive nok så vanskeligt at overvinde polakkerne i dag.

Cracovia spillede mindst lige op med Neman Grodno fredag eftermiddag (0-2), hvor kun en formidabel hviderussisk målmandspræstation forhindrede polske scoringer, og i går førte Krakow kort før tid mod Nottingham, men endte med at tabe 3-4. 

Havde polakkerne holdt fast, havde det været en direkte finale i eftermiddag. 

Nu kan det i stedet blive til SønderjyskE's fordel, at Cracovia Krakow ikke har noget at spille for overhovedet. Med en 16 timers bustur i vente, kan det også sagtens tænkes, at polakkerne sparer spillere med småskader og måske endda bruger en backup-målmand.

Alle forudsætninger på plads for SønderjyskE, der dog slet ikke skal begå fejlen med at undervurdere Cracovia.

Der skal samme gnist til som i aftes, hvor sønderjyderne fightede som gale og egentlig leverede godt over hele linjen, med matchvinder Mike Little som den absolutte hovedaktør sammen med den svenske målmand Adam Ohre, der fejrede sin 25 års-fødselsdag med at stå en formidabel kamp.

SønderjyskE var under tungt pres mod Grodno, men Ohre leverede en række perleredninger i anden periode, der holdt hjemmeholdet inde i kampen.

Kampstart i dag 15:30 i Frøs Arena. 


Bund slog top: Odense besejrede Aalborg efter overtid LYNOPTAKT: Søndagens tre kampe i Metal Ligaen