Coronakrisen giver radikale ændringer i Europas største klubturnering, hvor Aalborg og SønderjyskE skal i knockout-kampe

Den første officielle udsættelse af en turnering i den kommende sæson er en realitet. Ikke overraskende er det den første, der er programsat til at begynde: Champions Hockey League starter normalt allerede sidst i august, men turneringens ledelse har nu udsat starten til begyndelsen af oktober. 

Det betyder, at fire spilledage udgår og ikke mindst, at turneringen bliver lavet om til en regulær knockout-turnering, hvor de 32 hold spiller sig frem til en finale i februar. 

Der vil blive spillet ude og hjemme og dermed bliver det altså til en enkelt hjemmekamp i første omgang - hvis planen holder - for Aalborg og SønderjyskE. 

- Champions Hockey League er en paneuropæisk turnering med 13 lande involveret, og det betyder, at vi er afhængig af beslutningerne fra 13 forskellige regeringer. Vores deltagende hold skal være i stand til at rejse og vores mål er, at kampene kun skal spilles med tilskuere i hallerne. Af den årsag og med den høje grad af usikkerhed på hele kontinentet, har vi besluttet at være proaktive og ikke arbejde med den risiko, der vil være i den originale startdato (sidst i august), siger Peter Zahner, der er ordførende for CHL. 

- Vi har arbejdet med mange forskellige scenarier i de sidste uger, og vi kom til konklusionen, at en knockout-turnering har været det mest fair og ligeud at tilbyde klubberne. Vi forstår, at skiftet i formatet er uventet, men specielle tider kræver specielle måder at tænke på. Det er vores mål, at de deltagende klubber får det så nemt som overhovedet muligt i planlægningen, tilføjer han.


DE GAMLE ÅRBØGER: Klubber, der kunne have været: Viborg IK DISSE TING har overrasket den afgående Rødovre-direktør