Den rutinerede angriber trådte i karakter, da kampen mod franske Amiens blev vendt i tredje periode lørdag aften

Det blev en kamp, der startede rodet med franske Amiens i teten, da SønderjyskE lagde is til de to holde anden match i Continental Cup i aften. Men også en match hvor SønderjyskE vendte kampen på hovedet i tredje periode, hvor det lignede danskerne havde mest tilbage i tanken og Steffen Frank førte an i værternes vellykkede comeback.

Det endte 3-1 til SønderjyskE, der dermed har et forrygende udgangspunkt før sidstedagen i semifinalespillet.

Det blev målløse første tyve minutter efter en periode, hvor chancerne var meget godt fordelt i begge ender af isen.

Det virkede dog til, franskmændene var lidt hurtigere på skøjterne og også havde lidt mere fysisk at byde ind med.

Steffen Frank og Josh MacDonald bød ind med gode forsøg hos sønderjyderne, og MacGregor Sharp burde have bragt sit hold foran alene med keeperen, men misbrugte den store chance.

Hos Amiens var der store tilbud til Louis Belisle i et par omgange. Også det franske svar på Brent Burns i skikkelse af Jerome Romand var mere end en gang nærgående, men Henriksen tog solidt fra hos cup-værterne.

Spillets kvalitet dalede i anden periode. Det var mere usammenhængende og antallet af fejlpasninger steg i takt med minutterne tikkede af klokken.

Det var dog stadig franskmændene, der havde mest at byde ind med og virkede friskere end deres danske modstandere.

Derfor var det heller ikke helt ufortjent, at Amiens bragte sig foran efter godt seks minutters spil.

Henriksen tog ellers godt fra, men fik ikke tilstrækkelig opbakning fra de øvrige lyseblå i det skifte, da Baptiste Bruche slutteligt i tredje omgang lykkedes med at sende franskmændene i front.

Et par udvisninger til SønderjyskE i periodens sidste halvdel, hjalp ikke just på deres muligheder for at arbejde sig ind i kampen.

Franskmændene forsømte omvendt at slå kapital af overtalsspillet.

Største chance tilfaldt Halley, der havde frit mål, men overplacerede.

Derfor var det stadig en åben match før de sidste tyve minutters isdans.

Om der var blevet talt med store bogstaver af Mario Simioni i pausen, eller de franske gæster var løbet lidt tør for energi, vides ikke, men der var langt mere snert i SønderjyskE nu.

En enkelt fransk chance blev det til, før Steffen Frank tændte op under Frøs Arena.

Et skud fra distancen burde keeper Buysse have holdt, men pucken trillede i stedet stille og roligt “gennem” handsken på ham og over stregen godt tre minutter inde i perioden.

Det gav yderligere et kick gennem sønderjyderne, der for alvor fik momentum.

Franskmændene virkede lettere rystede, og Phil Lane tæt under mål samt Mike Little havde begge føringsmålet på staven, men Buysse hev et par fine redninger ud af ærmet.

Midtvejsmærket nærmede sig, og så satte Steffen Frank igen fart i spillet. Pucken blev sendt på mål og her var Daniel Nielsen hurtigst over pucken og pludselig var værterne på sejrskurs.

Sønderjyderne pakkede sig ikke ned, men spillede fortsat fremad og atter engang var Little tæt på.

Da man gik ind i de sidste små fem minutter, blev det imidlertid til tider lidt nervøst og Mads Lund dykkede frygtløst ned i en fri franskmands hammer fra Blue Line.

Kort efter var pucken på vej i en blød bue i mål og Henriksen var passeret, men på stregen agerede Christian Silfver redningsmand, da han i bedste Novak Djokovic-stil i luften helflugtede pucken ud af farezonen.

Amiens trak keeperen med små to minutter igen, og her gentog Steffen Frank sin bedrift fra dagen før og sendte køligt pucken i det tomme net til stor jubel for langt hovedparten af de godt 2500 publikummer.

Anden sejr på to dage til SønderjyskE, der dermed har et godt udgangspunkt før søndagens opgør mod britiske Nottingham, men medmindre Amiens tager point fra Ferencvaros i morgendagens tidlige kamp, så skal sønderjyderne stadig ud og levere varen for endegyldigt at sikre billet til finalestævnet.

Det var danskerne der gik forrest hos SønderjyskE, der havde sine bedste i Nicolaj Henriksen, Mads Lund og Daniel Galbraith. Og så kommer man selvfølgelig ikke uden om man of the match, som i dagens anledning måske burde gå under navnet Steffen FRANKrig.

Hos Amiens var der også flere fine præstationer, også selv om gassen lidt gik af ballonen i tredje periode.

Louis Belisle var ofte kilde til uro i sønderjydernes bagerste rækker og også målscorer Bruche var blandt de mere fremtrædende hos franskmændene denne aftens

Nu skal Amiens forsøge at redde lidt af æren og i morgen sikre et plaster på såret til deres medrejsende fans, der ihærdigt har bakket dem op gennem de to første optrædener i Vojens. Amiens kan endda med en større sejr over Ferencvaros og hjælp fra SønderjyskE stadig sikre sig adgang til finalespillet i januar.

Martin Larsen vender tilbage til Odense Bulldogs SønderjyskE kan sikre sig europæisk finale i aften