Målmanden holdt buret rent og storspillede mod sine gamle holdkammerater for anden aften på stribe

SønderjyskE-Esbjerg Energy 1-0 (0-0,0-0,0-0) 0-0,1-0 Mindre end 24 timer efter SønderjyskE sejrede i Esbjerg, tog de imod vestjyderne til andendagsgildet af Nytårsopgørene mod ærkerivalerne.

Esbjerg virkede til at have restitueret bedst set over 65 minutters hockey, men lige lidt hjalp det, da Nikolaj Henriksen, med god opbakning fra sin defensiv, endnu engang pillede pynten af rivalerne fra vest og sikrede SønderjyskE en 1-0-sejr efter straffeslag.

Mere end 4700 tilskuere (sæsonrekord i Vojens), heraf også en pæn sjat fra Esbjerg, dannede en festlig kulisse om et opgør, der måtte helt ud i straffeslag, før der kom gang i målscoringen og Konsta Makinen blev matchvinder for sønderjyderne.

SønderjyskE kom bedst ud til en tempofyldt første periode.

MacDonald, Madsen og Frank havde alle nærgående forsøg og specielt Steffen Franks afslutning havde Seldrup ikke kontrol over, men havde marginalerne på sin side.

Som minutterne gik spillede gæsterne sig mere og mere ind i matchen.

Mychan fik en kæmpe chance, da Mike Little tabte pucken kort før rød linie.

En sideforflytning fra Nikolaj Henriksen forhindrede dog udeholdet i at slå kapital af den store chance i to mod een.

Også Andreas Grundtvig var tæt på og da Anders Koch fra en spids vinkel fyrede af, var det kun med det yderste, at Henriksen fik forhindret en vestjysk scoring.

I modsatte ende afdriblede Phil Lane udeholdets defensiv, men valgte tværpasningen til Mads Lund og det gled ud i sandet.

Også MacGregor Sharp fik en stor mulighed, men Seldrup var på stikkerne.

Esbjerg trykkede fint på og i længere sekvenser naglede de sønderjyderne fast i egen zone.

Og pludselig jublede gæsterne, da de havde set pucken inde.

Hoveddommer Lundsgaard stod imidlertid godt placeret og markerede med det samme, at pucken ikke var inde.

Så fra undertegnedes position ud til, pucken tog underkanten af overlæggeren og dumpede ned uden for linjen.

Esbjerg fortsatte trykket og fik fremprovokeret en udvisning til Steffen Frank, således gæsterne kunne starte anden periode i spil fem mod fire.

Tungt Esbjerg-pres i anden periode

Powerplay muligheden slog gæsterne ikke kapital af, men de sad på spillet i anden periode.

SønderjyskE havde mere end svært ved at modstå den vestjyske stormvind og kunne prise sig lykkelig for Nikolaj Henriksen i mere end en situation.

Cheek, Grønvaldt, Pistelli med flere boltrede sig i værternes zone, så det til tidligere lignede, de var en mand mere på isen end hjemmeholdet.

Henriksen kæmpede med næb og klør og hans defensive medhjælpere gjorde det samme, men var hele tiden et skøjtetag eller to bag gæsterne.

Det blev til enkelte aflastningsangreb fra hjemmeholdet, hvor Daniel Madsen gjorde en god figur.

Men Esbjerg var uhyre gode til at vende spillet hurtigt, og det lignede at søndagens match sad langt mere i benene på sønderjyderne end den gjorde hos udeholdet.

Der blev skudt fra alle tænkelige vinkler.

En tværpasning gav frit mål til gæsterne, men en lang stav fra Anders Biel var en frelsende hjælper for sønderjyderne, der atter engang red stormen af.

Total dominans af udeholdet i de midterste tyve minutter, omend måltavlen viste 0-0.

Sønderjyderne skulle i den grad finde nye kræfter frem til tredje periode, hvis de ville have point med fra aftenens match.

Hjemmeholdet kom da også ud med noget mere energi til de næste tyve minutter, men stadig havde gæsterne bedst fat.

En tidlig udvisning til Andreas Pedersen, gav imidlertid sønderjyderne chancen for at lægge lidt tryk på kedlerne.

Lane var tæt på med en styring og Makinen trykkede af, men Seldrup kom i vejen.

Så var det Esbjergs tur til at prøve sig af i overtal, da Anders Førster måtte i skammekrogen.

Her var Welychka tæt på at sende gæsterne i front, men endnu engang var Henriksen en mur i målet.

Spillet var lidt mere afvekslende og sønderjyderne fik lidt mere pusterum i egen zone, og antallet af Esbjerg-chancer blev mindre.

En af de helt store fik Zach Pochiro dog, da han midt for mål firsttimede pucken fra distancen og den klokkerent gik på stolpen.

Tættere på kom gæsterne ikke, og faktisk var det lige før hjemmeholdet slog til i sidste minut. MacDonald fyrede af og Steffen Frank var tæt på at få fat i returen.

Men der måtte overtid til.

Her fik Josh MacDonald en kæmpe chance efter fornemt oplæg fra Mike Little, men skuddet suste over mål.

Midtvejs i overtiden, var Christian Wejse lige rigelig tændt og fik sendt en cross checking afsted.

Korrekt udvisning og chancen i fire mod tre for SønderjyskE.

Her var det endnu engang MacDonald, der fik muligheden, men atter overplacerede han sit skud.

Dermed måtte man ty til den ultimative afslutning på andendagsgildet i syd, straffeslag. I øvrigt præcis som i sæsonens første møde i Esbjerg.

MacDonald lagde for og denne gang uden at overplacere.

Han udplacerede sikkert Seldrup.

Så var det Nicklas Andersens tur til at forsøge sig, men Henriksen var ude med en ny parade.

MacGregor Sharp var næste mand for hjemmeholdet. Også han udplacerede Seldrup, men stolpen tog fra for gæsternes keeper.

Zach Pochiro næste mand, men Henriksen var uovervindelig.

Så stod Konsta Makinen, hjemmeholdets allround back med muligheden for at afgøre, og finnen slog til.

Til øredøvende jubel for mere end 4000 tilskuere hamrede han pucken i kassen og sikrede dermed SønderjyskE sæsonens fjerde sejr fire mulige mod arvefjenderne.

To point sikret ved god fight og med en eminent Henriksen mellem stængerne.

Gang på gang pillede han for anden aften i træk glansen af Esbjerg forsøg og til sidst virkede det næsten som om, de mistede troen på at kunne passere den store keeper.

Vestjyderne spillede en absolut godkendt udekamp, hvor man havde flere muligheder for at sætte sig på kampen, ikke blot spillemæssigt men også på måltavlen.

Det forsømte man, mens sønderjyderne blev ved med at krige på en dag, hvor spillet ikke kørte optimalt, og hvor tanken virkede lidt halvtom 24 timer efter stjerne i Esbjerg.

Og hjemmeholdet blev belønnet for deres store indsats, da de for anden dag i træk holdt Esbjerg fra fadet og kørte sejren i land.

Kampens profiler var, ud over Nikolaj Henriksen, gæsternes Zach Pochiro, Trevor Cheek samt hjemmeholdets Konsta Makinen, der sammen med holdkammeraterne kunne glæde sig over nu at have udlignet pointmæssigt til arvefjenderne i tabellen.

Metalligaen.dk ønsker godt nytår til alle! Herlev lagde afstand til Rødovre: 3-2-sejr i lokalderbyet