Eagles er godt på vej til at sikre sig sjettepladsen i grundserie - Horak var forrygende

Rungsted Seier Capital-Herlev Eagles 0-2 (0-1,0-0,0-1) Herlev vandt for femte gang af seks mulige over Rungsted Seier Capital denne aften i Bitcoin Arena. Og det var med en storspillende Lukas Horak i centrum i hvert fald i den sidste halve time af kampen, hvor det meste af spillet foregik med Rungsted i offensiven.

Men vi skulle først igennem en jævn og tæt første periode, hvor begge hold stille og roligt skulle i gang og fik set hinanden an. Der var ikke mange store chancer i de første 20 minutter.

Herlev bragte sig foran i anden periode, hvor gæsterne startede bedst. Det var svenske Tobias Åhström, der dukkede op i et klumpspil inde foran mål og gav Eagles det perfekte udgangspunkt. Vi var det 23. minut og i minutterne derefter var det Herlev, der skabte et par gode muligheder, indtil Malte Setkov fik skudt på indersiden af stolpen for Rungsted.

Kampen blev åbnet mere i løbet af de midterste 20 minutter. Oskar Östlund måtte rage en dansende puck væk fra stregen, og Lukas Horak leverede en kanonredning på Lucas Andersens forsøg.

Rungsted overtog styringen af kampen i de sidste fem minutter af anden periode. Det fortsatte i tredje, samtidig med, at Herlev bød ind ved at trække sig tilbage.

Det lykkedes ikke for Rungsted at få udlignet. Der var muligheder til Persson og ikke mindst Lucas Andersen, men Herlev stod også godt i egen zone, og det var så som så med kvaliteten i hjemmeholdets afslutninger.

Selv om Rungsted vandt skudstatistikken 14-3 i tredje periode, var det Herlev, der fik mål. Oskar Östlund blev taget ud, og det udnyttede Matthias Asperup og Alexander Lindqvist-Hansen til at lukke kampen foran 1010 tilskuere.

Herlev tog dermed et kæmpe skridt mod sjettepladsen og den bedste grundspilsplacering i over 10 år, mens Rungsted nu får mere end vanskeligt ved at undgå ottendepladsen i grundserien.

Pligtsejr til Pirates Hviledage til Herning Blue Fox-spillerne: Her er skadesstatus