Odense Bulldogs er i semifinalen - alt om kampen får du lige her

SønderjyskE-Odense Bulldogs 0-1 (0-0, 0-0, 0-0) 0-0, 0-1

Syvende kamp er altid noget særligt. Og i aften var ingen undtagelse, da SønderjyskE for øjnene af 3900 tilskuere tog imod Odense Bulldogs.

En tæt og intens serie skulle finde sin vinder. Og publikum fik hele pakken, da man måtte helt hen til femte periode for at finde afgørelsen.

Hjemmeholdet var til aften uden Anton Öhman. Mike Little var omklædt, men fik kun et par skift i powerplay. Til gengæld havde man i offensiven William Boysen og Mathias Borring tilbage.

Bulldogs stillede med samme trup som hidtil i den serie, der indtil i aften kun havde budt på hjemmesejre. Det var intenst, tempofyldt og fyrigt, da først pucken blev kastet i Frøs Arena.

SønderjyskEs Mads Eller var først på en løs puck foran mål, men Perhonen på plads. Der var smæk for skillingen i tacklingerne. Masser af fysik på dagsordenen hos begge mandskaber.

Lige lovlig fysisk var det måske, da fire spillere fra hjemmeholdet tacklede ud på samme mand i offensiv zone og åbnede en motorvej til en fynsk kontra.

Nicolai Weichel med afslutningen, men Galbraith afværgede forsøget. Ikke lang tid efter strøg Sebastian Ehlers igennem, men afslutningen lige på Galbraith, der med lidt besvær fik blokeret i to omgange.

Spillet bølgede lystigt frem og tilbage, og der blev ikke skruet ned for intensiteten. Matt Foget så sit snit til at fyre et trækskud af og Mathias Borring var tæt på med en styring.

Midtvejsmærket i første periode rundet. Andreas Holzmann med et godt træk og skud på mål. Pling sagde det, da gummiskiven ramte overliggeren.

Sønderjyderne trykkede på og Brendan Harms kom fri til skud i en gunstig position. Perhonen klarede det flade skud, men Mark Auk måtte til afkøling.

To minutters overtal, hvor Rasmus Lyø havde værternes bedste forsøg. En ny udvisning gav endnu mere overtalsspil til hjemmeholdet.

Men den valgte opstilling fungerede ikke for SønderjyskE og Bulldogs slap nemt omkring de to minutter. Med under halvandet minut tilbage, måtte Andreas Holzmann så en tur ud og skamme sig for en cross checking i offensiv zone.

Ufarlige folk
Ingen gevinst for fynboerne i første omgang, men de kunne fortsætte i spil fem mod fire fra anden periodes start.

Gæsterne fik dog ikke rigtigt etableret power playspillet. Faktisk var det hjemmeholdets Mathias Borring, der var tættest på, da han i undertal fik en løs chance.

Efter små fire minutter var det atter overtalsspil, men denne gang til sønderjyderne.

Puckomgangen var imidlertid langsom og uden en spiller med mulighed for firsttimer i begge sider, forblev det ufarligt.

Nærkampene var der stadig og skud på mål, var der også. Flest til værterne, men de hovedparten var ufarlige. Brown fra SønderjyskE og Tanus fra Bulldogs havde de mest åbne chancer, men ind ville pucken ikke.

Steffen Frank forsøgte sig flere gange, men uden tidligere tiders skarphed og derfor forblev det målløst efter fyrre minutter, og spændingen i højsædet før tredje periode.

0-0 efter 60 minutter
Det intense drama fortsatte de næste tyve minutter. Stadig masser af hektik og vilje, til gengæld ikke længere så meget tempo og trætheden satte ind.

En tidlig udvisning til Andreas Holzmann gav udeholdet en god mulighed for at få måltavlen på arbejde. Oliver True var tæt på, men Galbraith fik staven på.

I modsatte ende var det Yannick Vedel midt for mål, som hvislede skiven forbi stolpen. Chancerne blev færre. True endnu engang og Mathias Borring forsøgte sig, men helt tæt på var det ikke.

Tiden løb af klokken og begge hold virkede mærkede af situationen. Der kom kun ganske få sporadiske forsøg og matchen nærmede sig en overtidsafgørelse.

Et par sidste krampetrækninger blev det til, men efter tres minutter var det fortsat 0-0.

Spørgsmålet var nu, hvor lang tid, det skulle gå af overtime for at finde en semifinalist.

Bulldogs blev friskere

Fjerde periode bød på to slidte mandskaber.

Men også en kæmpe chance til gæsterne efter mindre end et halvt minut. Steffen Frank sløsede efter face off og udeholdet satte straks pres.

En afslutning og pucken dalede i en høj bue ned bag Galbraith, men på stregen fik Daniel Kønig slået skiven væk. Kampens hidtil største mulighed. To udvisninger til gæsterne gav en gylden mulighed for hjemmeholdet til at afgøre tingene. Skulle man tro.

For som gennem hele sæsonen varmede sønderjyderne pucken alt for meget og søgte ikke afslutningerne. En halv chance til Steffen Frank var, hvad man fik ud af fire minutters overtal, og det var svært at se, hvordan SønderjyskE skulle kunne afgøre matchen, når man ikke producerede mere i power play.

Også stor ros til gæsterne for en aggressiv og velspillende box. Bulldogs virkede friskere. De virkede mere rolige med pucken og sønderjyderne hang bagefter.

En fejl fra Alex Rauter gav en kæmpe chance til Radek Cip helt fri foran Galbraith, men den rutinerede goalie var hurtig med griberen.

Man kunne have fornemmelsen af, at en udvisning til hjemmeholdet kunne blive afgørende denne aften. For værterne kørte på dampene i flere situationer, og ville fynboerne få chancen i overtal, ville de formentlig tage bedre vare på den mulighed, end det var tilfældet hos de sønderjyske værter.

Den chance bød sig dog ikke i fjerde periode. I stedet løb tiden af uret, og man skulle ud i endnu en periode i Vojens.

Auk slog til

SønderjyskE prøvede at presse på fra femte periodes start, men blev fanget på vej frem.

Steffen Frank, der generelt ikke havde spillet nogen stor serie, kom på mellemhånd og måtte tage en udvisning. Så fik fynboerne altså førnævnte chance i overtal.

Hvor Bulldogs spiller en offensiv box, er sønderjyderne langt mere afventede i deres box. Odense havde sikker puckomgang og sendte pucken på mål, når chancen bød sig.

Og det gjorde den blandt andet, da Mark Auk fik pucken på blå linje.

Daniel Galbraith så passivt til, mens en af seriens klart bedste spillere, uhindret sendte et velplaceret skud mellem venner og fjender og hele vejen ind bag Patrick Galbraith.

1-0 til gæsterne. Kampen afgjort. Og dermed også serien afgjort efter mere end 81 minutters hockey fredag aften.

Forløsning hos de fynske spillere og skuffelse stod malet i hjemmeholdets ansigter.

Fynsk eufori

Stor jubel i det flot besøgte udeafsnit i Frøs Arena, hvor fynboerne fejrede deres grøn- og rødklædte helte.

Set over alle syv kampe, var det Odense Bulldogs, der ville det mest og trods få backs at fordele spilletiden på fra seriens start, virkede de mest friske til sidst, da afgørelsen skulle falde.

Special teams blev også meget afgørende. Som altid i play off fristes man til at sige. Stærkt fynsk powerplay og boxplay.

Mens SønderjyskE ikke på noget tidspunkt i sæsonen har knækket koden i powerplay, hvilket må falde tilbage på trænerduoen. Nu venter der et større puslespil, der skal lægges i Vojens frem mod næste sæson, efter en 21/22 sæson, der trods en andenplads i grundspillet, må betegnes som skuffende.

En indkøbspolitik, der kostede på backsiden og mangel på fysik og udenlandske profiler er, sammen med svigtende special teams, nogle af de ting, der skinner i øjnene i det sønderjyske.

Odense Bulldogs derimod kan for første gang i seks sæsoner se frem til at spille om medaljer.

Spillere som Mark Auk, Nicolai Weichel, Topi Piipponen og keeper Perhonen var blandt hjørnestene i fynboernes fortjente triumf i kvartfinalen.

Fornem præstation af de undertippede fynboer, der nu for alvor er tilbage på hockeylandkortet, ikke mindste takket være en homogen trup med masser af fysik og stærke special teams.

Det giver helt sikkert mere blod på tanden hos Ole Nielsen og Co. frem mod semifinalen og næste sæson.

Tirsdag aften tager Odense fat på semifinalerne, når grundspilsvinderne fra Aalborg Pirates tager imod i Gigantium, hvor bulldog’en igen er underdog’en.

Martin Larsen i ekstase: Næsten som at vinde mesterskabet SÅDAN SPILLES DE FIRE FØRSTE SEMIFINALER - se planen her