Fynboerne scorede fem gange i de sidste 20 minutter

Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls 8-1 (1-1,2-0,5-0) Odense Bulldogs fik sin fjerde sejr i træk, da de hjemme foran 2007 veloplagte fynske hockeyfans vandt med hele 8-1 efter en stor tredje periode over bundholdet fra Rødovre Mighty Bulls.

Det var en livlig start på kampen, hvor der var flere store chancer til begge hold fra stort set første faceoff, hvor Sebastian Ehlers var utroligt tæt på at score efter blot 17 sekunder. Dernæst var Oliver True og Mark Auk tæt på at sende hjemmeholdet foran, mens Christopher Rübenach var tæt på at straffe et fynsk pucktab på midten, men sendte et skud snært forbi Samu Perhonens mål.

Med chancerne til især fynboerne var et det kun et spørgsmål om tid før der skulle blive scoret i dagens kamp. Og efter godt otte minutters spil var det fuldt fortjent hjemmeholdet som kom foran, da et langt angreb med flere angreb, gav Gunars Skvorcovs chancen foran mål. Elegant fik han pucken lagt op i nettaget bag en prisgivet Dennis Saikkonen i Rødovres mål.

Selvom Odense forsatte med at være i kontrol efter scoringen, begyndte Rødovre at skabe mere som perioden skred frem, og især Maksim Popovic var tæt på i flere omgange.

Derfor var der enkelte nervøse miner at spore blandt publikummet i Spar Nord Arena, da Mathias Max Rasmussen blev udvist med tre minutter igen af perioden.

Gæsterne fik flere chancer, og et sekund tilbage af udvisningen fik Rødovre udlignet. Et pucktab af Odense i egen zone, medført at Magnus Carlsen fik plads til at skyde fra slottet. Perhonen fik reddet, men kunne ikke kontrollere returen, som endte lige foran ham. Den første til at opsnappe den løse puck var Jesper Bøgh Horsted, som kunne slå pucken det sidste stykke over stregen til stillingen 1-1, som også var efter første periode.

Odense kom igen i bedst fra start i anden periode, og igen var Ehlers tæt på at bringe hjemmeholdet foran efter 50 sekunder på en friløber, men Dennis Saikkonen blev den store i duellen.

Det var dog en advarsel for gæsterne, og godt fire minutter inde i periode fik Nicolai Weichel bragt Odense foran. Efter en faceoff fik fynboernes kaptajn sendt pucken på mål, og inde foran ramte den skøjten på Jonatan Nielsen, og hoppede ind bag Saikkonen.

Scoringen var en forløsning for de fynske værter, og det skulle blive bedre få minutter senere, da en puck hoppede over staven på Jacob Böll. Det gav Topi Piiponen en friløber, og denne gang kunne Saikkonen ikke stille noget op. Saikkonens landsmand fik flot sendt pucken imellem benene på ham til en 3-1 føring til Odense.

Odense forsatte og havde flere chancer for at score til yderligere mål efterfølgende, men præcisionen manglede i afslutningerne, og det var ved at koste dyrt med seks minutter igen af perioden. I et fynsk powerplay smed fynboerne pucken væk, og Rødovre fik to mand helt alene igennem imod Perhonen, men et utrolig og heroisk tilbageløb af Skvorcovs forhindrede, at den afgørende pasning gik igennem. Derfor forblev stillingen 3-1 efter to periode.

Spændingen i kampen fik Odense dog hurtigt fjernet i tredje periode, da Odense, efter flere gode tilbud i det første minut, fik lukket kampen.

En stor fejl fra Jonatan Nielsen bag mål gav Jonathan Tanus pucken lige foran Saikkonens mål. Tanus trak på tværs, og fik uselvisk lagt pucken over til Gunars Skvorcovs, som i helt tomt mål kunne score sit andet mål i kampen.

Efter fem minutter af tredje periode fik de fynske værter også scoret til 5-1. Efter et godt angreb, hvor Odense ti sekunder forinden missede en stor chance, fik Sebastian Ehlers masser af plads i midten. Uden tøven fik Ehlers sendt et skud afsted, som overplacerede Saikkonen til en cementering af sejren.

Efter scoringen skiftede Odense målmand, så Albert Adamsen fik det sidste kvarter af kampen. Herfra kunne han se Odense forsætte, og med tolv minutter igen var det Rasmus Simonsen, der kom afsted sammen med Lukas Bach Nielsen. Simonsen fik flot lagt pucken på tværs, og inde foran mål skulle Bach Nielsen blot sætte staven på pucken, og sende den i netmaskerne til 6-1.

Nu kunne Odense cruise sejren stille og roligt i land, og tempoet i spillet faldt også efter 6-1 scoringen. Dog fik Mark Auk sat sit præg på kampen med et fremragende mål. Fra en spids vinkel sendte han et fantastisk håndledskud afsted, og sat pucken helt op i det modsatte målhjørne.

En hård skæbne for Rødovre, som havde arbejdet hårdt i kampen, men tydeligt manglede kræfterne i tredje periode. De kunne ikke følge med Odenses spillere, og med to minutter igen blev det også 8-1 til hjemmeholdet. Med en millimeter præcis pasning fra Jonathan Tanus, fik Martin Larsen scoret til kampens slutresultat på 8-1.

OPTAKT: Esbjerg Energy-SønderjyskE HK Gomel ude af Continental Cup Finalen