Fynboerne vandt ganske sikkert i Ørneborgen

Herlev Eagles-Odense Bulldogs (0-1,1-2,0-1) Odense Bulldogs er i den grad inde Metal Final4-feltet, mens Herlevs muligheder fortoner sig.

Det må være konklusionen efter 4-1 til Odense denne mandag aften.

Der var masser af frem og tilbage i første periode, hvor spillede bølgede fra den ende til den anden.

De to målmænd Lekkas og Horak spillede begge glimrende hovedroller i en periode med pæne chancer i begge ender.

En gang fik Kristian Jensen skudt hul på tjekken i Herlev-målet. Odense-angriberen arbejdede sig rigtig flot op gennem banen, tog chancen og fik marginaler og tilfældigheder med sig.

Men han var altså også først over de ”hoppende pucke” og hele sekvensen endte med, at Jensen kom til en glimrende afslutning, som Horak ikke fik fat i.

Der var spillet små fire minutter, og i det efterfølgende kvarter var der chancer til både Skvorvocs og Piroutek hos Odense, mens Matthias Asperup og Joseph Jonsson havde fine chancer tæt ved Odense-målet.

Man noterede sig også, at Odense uden de store problemer afmonterede en Herlev-mulighed i powerplay.

Til gengæld kunne Odense ikke gøre noget i begyndelsen af anden periode, hvor Herlev igen havde overtal. Selvfølgelig var det Jonsson, Asperup og Johansson, der fik udlignet med førstnævnte som målscorer.

Eagles dominerede i de første tre-fire minutter af anden periode, men derefter tog fynboerne over med solid dominans. Lige over halvvejsmærket fik Kristian Jensen igen taget en chance i egen hånd. Han kom på tværs af zonen og lavede næsten en kopi af skuddet fra den første scoring.

Skiven røg lige over Horaks griber og tjekken var ikke helt tilfreds med hverken Herlevs forsvarsspil eller egen præstation.

Der gik yderligere et minut, så var Odense foran 3-1. Det var Otto Nieminen, der elegant rundede både Mikkel Skjellerup og Lukas Horak og satte pucken op i nettaget.

Igor Merehzko var tæt på at gøre Nieminen kunsten efter, og en fynsk afgørelse lå i luften. Også da Markus Jensen skød på nærmest tomt mål og kun blev stoppet af en flyvende Lukas Horak, der kom på tværs af målet.

Stefanos Lekkas var tredje periodes bedste solist. Odense-målmanden stoppede det, som hjemmeholdet fik forbi en kompakt fynsk defensiv. Og på den måde fik Bulldogs altså hevet sejren hjem på stille og rolig manér.

Heller ikke med Horak ude i de sidste to minutter fik Herlev for alvor presset Lekkas og Odense. Til gengæld kunne 487 tilskuere se Bulldogs’ Markus Jensen lukke og slukke kort før tid med scoring i tomt bur.

OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-Herning Blue Fox OPTAKT: Herlev Eagles-Odense Bulldogs