Fynboerne kunne tage alle tre point, i en kamp hvor hjemmeholdet i store dele af kampen var det bedste hold på isen

Frederikshavn White Hawks – Odense Bulldogs 3-4 (1-2,1-2,1-0)

En rodet start på kampen blev afløst af et bedst spillende White Hawks-mandskab. Men man får ikke altid som fortjent i ishockey, og Odense tog alle tre point med hjem, hvor to forsvarsfejl i indledningen blev fatale for hjemmeholdet.

Det var ikke kønt det vi blev budt i første periode, hvor det flere gange blev til noget rod på isen. Begge hold kørte i langsomt tempo, og det var småt med chancer. Ikke særligt underholdende for de 1011 tilskuere i Nordjyske Bank Arena.

Men der blev uddelt gaver på den sidste dag i januar, hvor to White Hawks backer sløsede med pasningerne, og spillede en Odense-spiller fri til scoring. Først efter seks minutter, da Mads Iversen spillede Radim Piroutek fri foran mål. Den havde været god i sidste sæson, hvor de to var holdkammerater, men i aften kostede det for høgene, da Piroutek let kunne sende pucken ind bag en chanceløs Kevin Frydkjær.

Den unge White Hawks-keeper havde fået chancen i aften foran eget publikum, og blev i den grad svigtet. Igen efter et kvarter, da Christopher Mulberg spillede på tværs. Den opfangede Gunars Skvorcovs, som sagde tak for pasningen, og sendte den i netmaskerne til 2-0 føring til fynboerne. Det glædede den ene Bulldogs-fan, der havde fundet vej til Frederikshavn denne tirsdag aften.

Man sad og frygtede det værste for vendelboerne efter den scoring, med tankerne på, at de har haft det ekstremt svært mod Paul Thompsons mandskab i denne sæson. Men der kom lidt liv på lægterne under et minut efter Odense-scoringen. Christopher Frederiksen arbejde flot bag mål, fik pucken sendt hen til Trkulja, der sendte den videre til Halme, som lagde den ind bag Lekkas til 1-2.

Kort efter kom hjemmeholdet i powerplay. Det var der ikke meget bid i, og var kun med til at forstærke indtrykket af, at de første tyve minutter havde været én stor rodebutik.

Syv sekunder gik der af anden periode, så havde White Hawks pucken i mål. Bumagin opfangede den direkte efter faceoff, og fik afsluttet. Lekkas og en holdkammerat endte inde i målet, og pucken kom også derind. Spørgsmålet var, hvornår? Dommerne tjekkede på video, og kom efter en længere votering frem til, at der ikke skulle ændres på måltavlen. Der var nu heller ikke de vilde protester over den afgørelse fra vendelboenes side.

Det var White Hawks der startede den midterste periode bedst, og flere gange fik de lagt tryk på Odense-defensiven. Chancerne udeblev dog som i første periode, så på den måde var det ikke farligt at være fynbo på udebane så langt henne i kampen.

Små otte minutter inde i perioden blev det endnu mindre farligt, for her tog Merezhko turen rundt om mål, og sendte pucken ind bag Frydkjær til 1-3. Første reelle chance til fynboerne i tredje periode, og sådan kan ishockey også være. Heldet med topholdet, og utur for bundholdet.

Endnu mere utur til høgene kort efter, hvor man i undertal begik straffeslag. Det eksekverede brandvarme Kristian Jensen usvigeligt sikkert til 1-4, og det lignede en afgørelse på kampen i det nordlige Vendsyssel. Odense var effektive i aften.

Hjemmeholdet svarede igen, og Halme kunne med seks minutter igen reducere til 2-4. Han sendte pucken ind i det nærmeste målhjørne, hvor Lekkas havde åbnet op. Ny optimisme i hjemmeholdets fans, der samtidig i forbindelse med scoringen, måtte se keeper Frydkjær forlade isen i smerter. Det lignede en knæskade til den talentfulde backup keeper.

Her kom Galansky kold ind, og han skulle straks på overarbejde. For 58 sekunder efter han kom på isen, måtte Bumagin gå samme vej som Frydkjær. Ikke grundet en skade, men russeren blev idømt matchstraf for Checking to the Head. De to hoveddommere så det ikke, men efter et kald fra linjedommeren, valgte de at se video, og så var der afgang til omklædningsrummet for den ellers altid så fair spillende Bumagin.

Galansky holdt dog stand perioden ud, godt bakket op af et godt boxplay af hjemmeholdet. Odense spillede også for langsomt og fik derfor ikke noget ud af de fem minutters powerplay.

Vi skulle små to minutter ind i tredje periode, før vi fik aftenens næste scoring. Det var hjemmeholdet, der igen fik reduceret, da Sebastian Brinkman blev spillet fri foran mål af Mads Iversen. Brinkman kunne score i tomt bur, da Lekkas ikke fik sig flyttet tilbage i målet.

Denys Rubanik var centimeter fra at udligne sekunder senere, men pucken sneg sig lige over overliggeren. Hjemmeholdet for alvor tilbage i kampen. Og de kløede på, og jagtede en udligning. Jacob Møller i to omgange, hvor Lekkas måtte op med klasseredninger, og Suistio på stolpen for hjemmeholdet.

Det var virkelig hjemmeholdet i teten, og de solgte sig dyrt. Nede i sækken 1-4 godt halvvejs havde ingen troede de kom igen, men det var en fornøjelse at se hvordan der blev kæmpet for hver eneste meter.

Med 10 minutter igen hoppede og dansede pucken på stregen bag Lekkas, inden kastanjerne blev reddet ud af ilden.

De havde fortjent bedre, høgene, og med 1:30 igen røg Galansky ud af buret i en sidste satsning. Trods masser af spil i offensiv zone, lykkedes det ikke at få skiven ind bag Lekkas. Fynboerne vandt på en halvdårlig aften og Stefanos Lekkas var ankermand i forhold til at få de tre point med hjem i bussen.

OPTAKT: Herlev Eagles-Esbjerg Energy OPTAKT: Frhavn White Hawks-Odense Bulldogs