Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Der er onsdagshockey i Spar Nord Arena, hvor Eagles tager imod Esbjerg. 

Det er en arena, hvor Herlev har det rigtig godt mod aftenens modstander og har vundet 6-1 og 4-1 i de to første kampe mod vestjyderne.

Derfor har Herlev formentlig et vist mentalt overtag inden kampen i aften, hvor ørnene kommer fra tre kampe, der har været helt tætte og ukarakteristisk målfattige for Patric Weners tropper.

Det er blevet til 2-1 over Odense, 3-2 mod Rødovre og senest 1-3 i Herning, og noget tyder på, at Herlev-mandskabet er mere solidt rent defensivt end i de seneste sæsoner. 

Herlev lukkede 3,6 mål ind pr. kamp i sidste sæson, det tal er for øjeblikket faldet til 3,1 for indeværende sæson og en stærk defensiv er en nøgle til et godt slutspil. Og mon ikke Eagles kæmper hårdt for at undgå endnu en serie mod Aalborg, der har været banemænd de seneste sæsoner?

Esbjerg-træner Jason Jaspers gør status efter weekendens kampe mod Frederikshavn og Odense. 

- Vi skal igen finde ind til den ild, som spillerne havde i øjnene i søndagens hjemmekamp mod Odense Bulldogs. Jeg mener, at vi kan være tilfredse med hjemmekampen mod Bulldogs. Men jeg er ikke tilfreds med pointtabet i Frederikshavn. Generelt så spillet pænt ud, men vi begik fejl, som vi blev straffet for, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt.

- Vi har hidtil i denne sæson ikke præsteret godt nok mod Herlev, men når det er sagt skal man også huske, at Herlev har mange farlige folk i truppen. Det er et stærkt mandskab, så det er nødvendigt at vi går til opgaven med et professionelt fokus og det rigtige mindset, tilføjer han.

- Herlev ligger umiddelbart under os i tabellen. Og i kampene mod de gode hold, formår vi at finde det bedste frem. Hverken Herlev eller os har en plads i Top4, men det er værd at bemærke, at vi præsterer lige så godt mod de fire øverste hold, som mod holdene under os. Det lykkedes ofte for dem under os at finde det bedste frem i kampene mod os, lyder det fra Jason Jaspers. 

Historikken: Eagles vandt de tre første kampe i sæsonen: 3-2 efter straffeslag, 6-1 og 4-1, inden Esbjerg senest sejrede med 5-4.

Skader/karantæner: Esbjerg spillede mod Odense uden Jannik Christensen, Jeff King og Grayson Downing, mens Herlev søndag eftermiddag i Herning havde 

Statistikken: Jeff King og Travis Brown (23 minutter og 22:20 minutter pr. kamp) er de to mest benyttede spillere hos Esbjerg, mens Herlev har Anton Johansson (23:20) som mest benyttede spiller. 

Det forventer vi: Et stramt og disciplineret Esbjerg-hold, der først og fremmest vil have fokus på defensiven. Kan Herlev bryde igennem vestjyderne og "chokere" gæsterne i defensiv zone? Det er det store spørgsmål i aften.

Hold øje med: Matthias Asperup er netop en mand, der kan bryde en tæt defensiv zone. Hos Esbjerg var Søren Nielsen farligste mand søndag mod Odense, hvor han virkelig viste sin klasse. Han er også en type, der pludselig gør det uventede. 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox Odense tog smal sejr i Frederikshavn