Kampstart 19:00 i Granly Hockey Arena

Esbjerg er tilbage på hjemmebanen Granly Hockey Arena efter nederlaget tirsdag aften i Herning, hvor vestjyderne ellers startede glimrende ud, men endte med at tabe både kamp og måske også lidt hovederne i en match, hvor hjemmeholdet trak fra til sidst.

Det har ellers ikke været karakteristisk for esbjergenserne på det seneste, men indimellem synes der at dukke lidt mentalt og spillemæssig tummel op på et Esbjerg-hold, der ellers på det seneste er suset ganske godt opad i tabellen og bestemt spiller med om top fire-placeringerne. 

I den henseende kan Esbjerg tage et godt skridt ved at vinde over Herlev i aften, for de to hold deler for øjeblikket fjerdepladsen, og Esbjerg har to kampe i hånden - den ene spilles forøvrigt i Rødovre i morgen.

Så de to kommende dage bliver også en hård test for Esbjerg Energy-spillernes fysik, og træner Pederson vil utvivlsomt bruge "dobbeltdaten" med københavnerne til at kigge på, hvordan hans importspillere ikke mindst klarer at spille to kampe på så kort tid. Det er en belastning, der ligner slutspillet.

Herlev havde chancerne i tirsdag mod Aalborg, men blev i sidste ende holdt nede af en velspillende George Sørensen og et tophold, der bare lige har et niveau ekstra for øjeblikket. 

Historikken: Herlev vandt de to første indbyrdes opgør mellem de to mandskaber, mens Esbjerg ganske problemfrit tog det tredje og seneste indbyrdes opgør i PM Montage Arena. 

Statistikken: Bemærkelsesværdigt, at Jeppe Vinther var den mand med mest spilletid hos Esbjerg i tirsdags i Herning. Manden med de frederikshavnske rødder spillede over 22 minutter, og han har udviklet sig til at være en af de mest benyttede backer hos vestjyderne. 

Hold øje med: Jesse Mychan scorede begge Esbjergs mål tirsdag aften i Herning, hvor han var et enligt lyspunkt på en træls aften. Hos Herlev er Brett Thompson lidt "nede på point" i forhold til tidligere på sæsonen. Canadieren har blot tre point i de seneste fem kampe. Eksploderer han i aften igen?

Det forventer vi: Herlev havde godt fat i defensiven i den seneste udekamp i Frederikshavn, og Eagles kommer formentlig igen med ambitionen om en tæt, tough defensiv og muligheden for omstillinger. Det bliver svært mod et Esbjerg-hold, der vil have revanche for tirsdag og er stærkt i offensiven, når det kører. 

Skader/karantæner: Esbjerg var uden Travis Walsh, Jonas Torbensen og backup-målmand Kasper Krog tirsdag aften, hvor Herlev manglede U20-landsholdsspilleren Magnus Koch. 


To spilledages karantæne til Santeri Suistio, Frhavn White Hawks OPTAKT: Odense Bulldogs-SønderjyskE