Kampstart 19:30 i Kvik Hockey Arena

Det er mange år siden, at vi så langt inde i sæsonen er gået til et Herning-Herlev-opgør i Midtjylland med fornemmelsen af, at Herlev er favorit og har været bedre spillende hidtil i sæsonen end Herning. Samtidig er Herlev også foran Herning i tabellen – heller ikke noget, vi på nogen måde er vant til at se på.

Så kampen i aften er på mange måder en slags indikator for, om det virkelig står SÅ slemt til i Herning og om Herlev virkelig ER en potentiel bejler til noget større i år – og i første omgang en plads i Metal Final4.

Herlev havde to udekampe i den forgangne uge i Jylland: Slog Esbjerg 4-1 og tabte 3-7 i Frederikshavn, hvor hjemmeholdet ganske enkelt blev for stærkt. Men forinden blev det altså via disciplin og stor effektivitet til meriterende 4-1 over Esbjerg, der tre dage efter vandt med de samme cifre i Herning.

Tirsdag tabte Herning 0-3 i Rødovre:

- Det er meget, meget frustrerende. For spillerne, for os i trænerstaben og helt sikkert for vores fans. Der er intet, vi hellere vil end at give dem de sejre, de ønsker sig. Men det er ikke, fordi gutterne ikke prøvede, sagde træner Ben Cooper til Herning Folkeblad efter den kamp, der var en sur omgang for Blue Fox.

Statistikken: Det er næsten helt uhørt, også selv om Herning havde en jammerlig sæson i fjor: Midtjyderne har tabt de seneste tre kampe samlet 3-10 og scoret nul point. Holdet er næstsidst i tabellen og samtidig sidst i formbarometeret. Der går folk og river sig i håret omkring Blue Fox for øjeblikket.

Historikken: Vi kan vende tingene begge veje: Herlev har fået otte point i de sidste tre kampe mod Herning. Omvendt har Herning vundet fire af de sidste fem hjemmekampe mod Herlev og kun tabt to point i dem.

Duellen: Kunne man forestille sig, at Herlev-træner Patric Wener forsøgte at sætte Acke Ringström ind for at flytte Jonne Virtanen, Hernings nye stærke finne? To kæmper mod hverandre.

Det forventer vi: Et nærmest desperat Herning-hold, der vil kæmpe for hver eneste millimeter og hver eneste puck. Finder Herning spændingsniveauet, bliver det formentlig til hjemmesejr, ellers kan det hurtigt blive nervøst og til Hernings fordel.

Skader/karantæner: Herning savnede den store russer Kostromitin i forsvaret mod Rødovre, men havde 13 forwards med og Rasmus Nielsen tilbage. Herlev stillede fredag i Frederikshavn uden Mads Carlsen.


OPTAKT: SønderjyskE-Esbjerg Energy OPTAKT: Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks