Kampstart 19:30 i Frøs Arena

Sikke en vigtig match: Stor, stor vigtighed i forhold til pladserne i Metal Final4, hvor SønderjyskE og Esbjerg altså stadig bejler til den tredje og fjerde plads.

Vi må konstatere, at vestjyderne med en sejr i aften nok spiller SønderjyskE væk fra brættet, mens SønderjyskE med en sejr – begge dele naturligvis beregnet efter 60 minutter – kan bringe sig foran Esbjerg i kampen om top fire efter 16 runder.

Det kan blive højdramatisk i Frøs Arena, der sikkert bliver fyldt godt op på en fredag aften.

- Vi skal komme bedre ud til kampene og frem for alt komme ud med et udtryk, hvor vi viser, at det her, Frøs Arena, er vores ”hus”. Her er det os, som bestemmer, siger SønderjyskE-sportschef Kim Lykkeskov.

Begge hold kommer fra nederlag i overtid, men dog var der forskel på indsatserne: SønderjyskE leverede en fin kamp mod Rungsted (4-5 efter straffe), mens Esbjerg skuffede mod Odense (3-4 efter overtid).

Historikken: Første match mellem de to mandskaber var en ren svingdør. Først førte Esbjerg med 2-0, siden måtte vestjyderne indhente SønderjyskE’s 4-2-føring, inden gæsterne i Granly Hockey Arena endte med at vinde i straffeslag.

Statistikken: Josh McDonald var helt forrygende i den sidste kamp mod Esbjerg, hvor han var ”all over the place” med to mål og matchvinderrollen i straffeslag. Kan Esbjerg stoppe den hurtigt McDonald.

Duellen: Danskere på toppen af begge holds topscorerlister: Niklas Andersen står med 13 point, mens Steffen Frank har 10 point lige efter Mike Little (12).

Skader/karantæner: SønderjyskE uden Daniel Kønig Hansen, mens Esbjerg for nylig mod Odense manglede Pochiro, Downing og Cheek.

Det forventer vi: SønderjyskE synes at være svag favorit i aften. Esbjerg mangler formentlig stadig nøglespillere i angrebet og sønderjyderne har altså den vigtige hjemmebane og et sted mellem 3000 og 4000 tilskuere i ryggen.


OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates OPTAKT: Herning Blue Fox-Herlev Eagles