Kampstart 19:30 i VinMedKant Arena

Der vil – i hvert fald i begyndelsen af kampen – være en skygge over aftenens match mellem Odense Bulldogs og Frederikshavn White Hawks.

Ingen i dansk ishockey vil glemme optrinnet i den første kamp i sæsonen mellem de to klubber, hvor Kristian Jensen slog Lucas Bjerre Rasmussen bevidstløs og efterfølgende altså blev idømt 17 spilledages karantæne og nu skal i retten tiltalt for vold.

Kristian Jensen afsoner stadig karantæne, Lucas Bjerre Rasmussen er stadig ude med følgerne af de voldsomme slag, men der er ingen tvivl om, at der vil være følelser på spil begge veje indtil kampen finder sin rytme i aften.

Der skal også spilles ishockey og her kunne Odense tirsdag glæde sig over 4-3 hos Esbjerg efter overtid. To meget fine point for fynboerne, der dermed fik håb igen i bunden og hagede sig fast i Herning i bunden af tabellen.

Frederikshavn spillede en glimrende kamp i Aalborg trods 2-4-nederlaget, og der er næppe tvivl om, at nordjyderne går ind som solid favorit i aften i Odense. White Hawks har et stærkt, homogent mandskab, der tæller stor individuel klasse, og der er stadig folk, der endnu ikke har vist topform over flere kampe i den her sæson: Eksempelvis Bumagin og Dane Fox. Sidstnævnte dummede sig endda i slutfasen i kampen mod Aalborg og kom tidligt i brusebad.

Historikken: Der blev også spillet ishockey inden ”Kristian Jensen”-episoden, og dengang vandt Frederikshavn sikkert med 2-0. Frederikshavn har vundet fem af de seneste seks kampe mod Odense, tre gange har de endda spillet til nul.

Statistikken: Odense kunne glæde sig over hele fire mål i Esbjerg tirsdag. Det var første gang i sæsonen. Samtidig fik fynboerne mål af både Candella og Bourbonnais. Er de skudt i gang nu?

Duellen: Stærke målmænd i begge ender. Galansky har altså tre nuller mod Odense i de sidste seks kampe, mens Cowley igen stod en flot kamp tirsdag aften, hvor han var en slags matchvinder for fynboerne sammen med Candella.

Det forventer vi: At Odense får det svært mod et rullende frederikshavner-hold, der kan køre fynboerne ned med fire stærke kæder. Bulldogs skal helt op i haserne på White Hawks-spillerne og jagte i 60 minutter, hvis der skal være chance for point.

Skader/karantæner: Lucas Bjerre Rasmussen ude for Bulldogs, der også savner Jakob Wittendorf, mens Frederikshavn ikke måtte undvære andre end Kristian Jensen i Aalborg for nylig.


OPTAKT: Herning Blue Fox-Herlev Eagles Mike Grey: Her er de fire Metal Final4-hold