Kampstart 19:00 i Spar Nord Arena

Odense Bulldogs er ubesejret og har stort set fået den perfekte sæsonstart med 11 point i de første fire kampe.

Fynboerne synes på rekordtid at have fundet humøret efter den ærgerlige exit til Herlev i sidste sæsons kvartfinale, og det ligner et Bulldogs-hold, der "kværner" lige så tungt på som i sidste sæson. 

Paul Thompson kører med andre ord videre med sit koncept, og kan Bulldogs tage fem på stribe i aften mod Esbjerg, så ligner Odense en tidlig favorit til en af de eftertragtede Metal Final4-pladser.

Der vil Esbjerg også gerne hen, og med 6-2 over Rødovre fredag understregede Energy-drengene, at ambitionerne ikke er tomme. 

- Vi mangler endnu at sejre på fremmed is i denne sæson, men heldigvis fik vi sejre ude i testkampene, så vi ved, at konceptet fungerer. SønderjyskE gjorde det vanskeligt for os dernede og havde skarpheden i begge ender, men vi ved, at udebane-konceptet fungerer, fortsætter Energy-coachen.

- Odense har et godt hold, og har som nævnt gjort det godt i holdets fire første kampe. Men vi er to point efter ”Bulldogs” og kan med en sejr passere dem i tabellen. Reelt kan vi, hvis resultaterne flasker sig for os ende på førstepladsen i Metal Ligaen, men en Odense-sejr kan også sende os ned på en 5. eller 6. plads, siger Esbjerg-træner Jason Jaspers i klubbens kampoptakt. 

- Det er lykkedes for Odense-coach Paul Thompson at fastholde den stamme, som bragte ”Bulldogs” langt i den seneste sæson. Der er skiftet ud på et par pladser. Jeg ved ikke, om disse skift har været ønsket af Thompson, men min vurdering er, at holdet er kommet styrket ud af sommer-pausen, lyder det fra Jaspers.

Det forventer vi: I sidste sæson kom Odense som "skudt ud af en kanon" i mange kampe. Sådan har det ikke været i denne sæson, så skal vi gætte på, at det er noget, Bulldogs-staben og spillerne har talt om inden i aften. Pres på Esbjerg fra start, men formentlig en tæt affære i Spar Nord Arena. 

Hold øje med: Vi trykkede lidt på Philip Larsen i den seneste optakt. Han kvitterede med en storkamp og fire point. Viser han offensiv power igen i aften? Hos Odense har den unge lettiske back Harijs Brants fået en god start. Der er ingen tvivl om, at Odense har kvalitetstjekket ham inden ankomsten via klubbens lettiske forbindelser. 

Statistikken: Csanad Erdely er den anden ungarske spiller i den bedste danske række gennem tiderne. Rungsteds Donat Szita var den første. Han lavede 8 point i 24 kampe, Erdely har allerede opnået halvdelen i fire kampe. 

Metalligaen.tv: Michael Damsted står klar til at guide seerne gennem kampen i Spar Nord Arena. 

Skader/karantæner: Odense kører på med fuldt hold lige bortset fra Alberto Pison. Esbjerg havde fuldt hold til den seneste kamp mod Rødovre. 

Historikken: Esbjerg var et af de få hold, der virkelig havde tjek over Odense i sidste sæsons grundspil, hvor vestjyderne tog 15 af 18 mulige point mod fynboerne. 

 


OPTAKT: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital Odense Bulldogs tilføjer ungt talent til truppen