Kampstart 19:00 i Frøs Arena

Alle er sultne efter at komme i gang igen i det syd- og sønderjyske og intet kan bringe mere energi en god, gammeldags dyst mellem rivalerne fra Vojens og Esbjerg. Herligt.

SønderjyskE har været i førersædet rent resultatmæssigt - senest i julekampene, hvor Henriksen holdt nullet to gange - men i den sidste kamp var Esbjerg altså tæt på at score adskillige gange inden SønderjyskE endte med at vinde 1-0. 

- Derbykampe er bare noget helt specielt, hvor der er lidt ekstra tænding på. Esbjerg kommer altid hårdt fra start, så vi skal ud og have arbejdet kamppausen ud af kroppen hurtigt, lyder analysen fra Daniel Galbraith på SønderjyskE's hjemmeside. 

- Landsholdspausen er forløbet godt. Spillerne har haft lidt fri og fik mulighed for at få hovedet renset og lave noget andet. Pausen har givet mulighed for at reflektere, men vi har også bidraget til refleksionen ved at holde nogle møder med spillerne, fortæller assistenttræner Thor Dresler fra Esbjerg Energy i vestjydernes kampoptakt. 

- Men først og fremmest har vi haft mange gode og udbytterige træninger. Første indikation på processen får vi i kampen i aften mod SønderjyskE. Vi arbejder ud fra de ting vi har arbejdet med på træningerne, så jeg forventer fokuserede og målrettede spillere, og jeg fornemmer gode vibrationer.

Historikken: SønderjyskE står med fire sejre i fire opgør i indeværende sæson. To af kampene er røget ud i overtid/straffe og dermed altså 10-2 i point til de lyseblå. 

Statistikken: Og vi fortsætter med de indbyrdes opgør: Efter 4-5-nederlaget i den første indbyrdes kamp har Esbjerg i hele tre kampe ikke været i stand til at score mod SønderjyskE, der har vundet 2-0, 3-0 og 1-0 over rivalerne. Sikke en streak. 

Det forventer vi: En jævnbyrdig fysisk duel, der kan gå begge veje. SønderjyskE favorit på grund af bedre flow før landsholdspausen.

Hold øje med: Er MacGregor Sharp med igen hos SønderjyskE og kan han fortsætte sin forrygende form fra før pausen? Hvad med Grayson Downing? Stort potentiale, kan han levere varen over længere tid?

 


Op med kalenderen: Slutspilsdatoerne er klar OPTAKT: Rungsted Seier Capital-Odense Bulldogs