Der var god stemning på lægterne og høj intensitet på isen, da SønderjyskE tog imod Blue Fox fredag aften i sæsonpremieren i Frøs Arena. Det var en ganske velspillet match med godt tempo og ikke mindst gode målmandspræstationer, hvor gæsterne endte med at “snyde” gæsterne i de døende sekunder af kampen

Hjemmeholdet startede stærkt ud og allerede kort inde i kampen, testede Christian Silfver midtjydernes defensiv. En udvisning til gæsterne satte endnu mere tryk på udeholdets bagerste rækker. Daniel Madsen og Patrick Lane var tæt på, men Simon Nielsen stod formidabelt i gæsternes bur.

Gæsternes første store chance tilfaldt Morten Poulsen, men her var Galbraith på plads. Cirka midtvejs i perioden starede en fejl pasning fra Anders Førster en kontra til Blue Fox. Daniel Nielsen viste sublimt overblik, da han spillede Dupont helt blank foran mål, men denne misbrugte den store chance.

Frederik Bjerrum startede matchen med et par dårlige skift, blandt andet i power play, og den stil fortsatte han, da han fuldstændig ugeneret i egen zone sendte en pasning lige i staven på Morten Poulsen. Poulsen takkede ja til tilbuddet og sendte pucken ind bag Galbraith.

Kæmpe fejl af Bjerrum, og prompte blev hans plads i førstekæden overtaget af Borring Hansen. Simioni havde set nok.

Hjemmeholdet fandt dig sig selv igen og ikke mindst Anthony Nigro var tæt på at bringe balance i tingene.

Samme Nigro gav dog også en kontra væk, da han tøvede for meget i egen zone. Cameron Brace kom afsted mod Galbraith men overplacerede sit skud. Kort efter var Astorp tæt på, men her afviste Galbraith det nærgående forsøg. Dermed en smal pause føring til gæsterne, efter hjemmeholdet ellers havde siddet på størstedelen af spillet, frem mod Bjerrums bommert.

Anden periode startede med et power play til gæsterne.

Rasmus Lyø sad i skammekrogen, og midtjyderne forsøgte at få overtalsspillet sat op. SønderjyskE var dog gode til at trevle spillet op og fik sågar skabt en break away til Josh MacDonald. Simon Nielsen parerede dog glimrende.

Hjemmeholdet tog initiativet og skabte flere fine muligheder. Phil Lane og Daniel Kønig havde fine muligheder, men Nielsen var varm mellem stængerne.

I modsatte ende fik Dupont oceaner af plads, men Galbraith havde marginalerne med sig på redningen. Kort efter var det Thomas Andersen, der fik Galbraith til at sprælle, men ikke forgæves, for den tidligere landsholdskeeper fik reddet kastanjerne ud af ilden.

Publikum piskede værterne frem over isen og forløsningen kom knapt midtvejs i perioden. Og hvem andre end Frederik Bjerrum var på pletten?

Tæt under mål tog han revanche for sin fejl fra første periode til tydelig stor forløsning. De næste minutter trykkede SønderjyskE på. Såvel Little som Lyø svirpede pucke mod kassen, men det blev ved lige ved og næsten. Kort efter var Cameron Brace alene igennem mod Galbraith.

Den duel vandt keeperen.

En stribe udvisninger i samme tid endte ud i fem mod fire til Blue Fox. Udeholdet trykkede godt på og først Dupont, senere Linnet havde begge muligheden for at komme på scoringstavlen, men sønderjyderne formåede at få reddet stormen af. Med kort tid til pausen, var kaptajn Sharp ved at overliste Simon Nielsen, men det blev 1-1 efter fyrre minutter.

Tredje periode blev lidt af en stillingskrig. Steffen Frank var tæt på og også Mike Little med en afslutning, der lige sneg sig uden om stolpen.

Hos gæsterne var Rasmus Nielsen på færde mod sine gamle holdkammerater ad to omgange, uden det dog gav aflast på måltavlen.

Martin Eskildsen forsøgte sig på Simon Nielsen efter godt forarbejde af Anders Førster. En udvisning til gæsterne kastede et par halve chancer af til hjemmehold. Silfver med det bedste forsøg. Det lignede mere og mere en uafgjort og dermed overtid.

I sidste minut blev Josh MacDonald stoppet med hvad der lignede ulovlige midler, men dommernes fløjte forblev tavs. Istedet fik MacDonald en udvisning og den blev dyr.

Efter to clearinger fra hjemmeholdet, satte midtjyderne et angreb op med bare ti sekunder på klokken. Pucken blev spillet på tværs til Markus Jensen.

Steffen Frank gav forwarden god plads og hans afslutning dumpede ned for fødderne af Morten Poulsen, der var hurtigere i tanke og handling end Christian Silfver og med bare syv sekunder knækkede værterne.

Dermed vandt gæsterne sæsonpremieren. Hjemmeholdet må naturligvis ærgre sig over den sene scoring, men omvendt dog finde positive momenter i spillet, som så bedre ud end i træningskampene, dog stadig med en for stor spilprocent på det utallige chancer.

Gæsternes Morten Poulsen blev matchvinder foran de knapt 2800 tilskuere med sine to scoringer. Han var generelt blandt sit holds bedste sammen med keeper Simon Nielsen og en også stærkt spillende Joachim Linnet. God stemning i Blue Fox bussen på vej, mens after partyet i Vojens fusede ud.

Sikker Aalborg-sejr og stort slagsmål til sidst i Bentax Isarena Odense brændte straffeslag i tredje periode, Rødovre vandt i overtid