Tæt kamp i Rødovre Centrum Arena i premieren i aften på Vestegnen, hvor Odense stred til det sidste

Rødovre Mighty Bulls-Odense Bulldogs 3-2 (2-0, 0-2, 0-0, 1-0): Der var lagt op til premierefest i Rødovre Centrum Arena fredag aften, da Odense Bulldogs kom på besøg. Den længe ventede sæson kunne tage sin begyndelse.

Rødovre lagde bedst ud i matchen, men Odense kom tilbage og skabte spænding i resten af opgøret.

I overtid kunne Steffen Klarskov imidlertid afgøre tingene med sin anden scoring, og hjemmeholdet trak dermed to point, mens fynboerne måtte nøjes med ét.

Før kampen blev Morten Andreasen, Rasmus Astrup, Patrick Flügge og Jannik Karvinen hyldet for deres mange sæsoner i Rødovre. Sidstnævnte kunne dog ikke være til stede i aften. Stor applaus fra publikum, der har haft mange store øjeblikke med spillerne. Alle fire har indstillet karrieren på højeste plan.

Rødovre i teten i første periode med højt tempo og flere afslutninger. Man kunne mærke, at det kriblede i både spillere og tilskuere for at komme i gang med sæsonen.

Første scoring i Metal Ligaen i denne sæson faldt efter fem minutter, og det blev et flot mål af slagsen. Steffen Klarskov sendte pucken frem til Mads Eller på blå linje, og han kørte direkte ind og satte pucken højt i målet, hvor Odense-keeper Evan Cowley var chanceløs.

Første powerplay faldt efter godt otte minutter, og Rødovre bed sig hurtigt fat i zonen. Og så kunne Steffen Klarskov øge til 2-0 for hjemmeholdet. Han sendte resolut pucken ind fra højre side, og Evan Cowley var prisgivet igen. Stærk indledning på sæsonen for tyrene. Stor begejstring hos de medlevende fans i Rødovres fanafsnit, ’Sumpen’.

Odense med mulighed i fem mod tre lidt over halvvejs i perioden, men gæsterne udnyttede ikke den gyldne chance trods flere afslutninger. Resten af perioden forløb uden de store episoder, og Rødovre dermed med en forrygende start.

Rødovre dominerende i første halvdel af anden periode, men hjemmeholdet fik ikke skabt de helt åbne chancer. Lidt mere stilfærdige minutter end indledningen på de første 20 minutter.

Med otte minutter til pause fik Odense reduceret i overtal ved Sebastian Ehlers, der sendte pucken ind via en Rødovre-skøjte langs isen. Matt O’Connor i Rødovres mål var uden chance, og så var stillingen 2-1.

Få minutter senere fik gæsterne et nyt powerplay, og også denne gang var der gevinst. Efter et godt pres lagde Riley Bourbonnais pucken op i nettaget. Odense i den grad tilbage i matchen og helt lige på måltavlen fem minutter før pausen.

Rødovre-kaptajn Teemu Virtala med stor chance kort før pause, men Evan Cowley greb flot ind. Temport blev skruet i vejet efter Odenses udligning – og en ganske underholdende afslutning på perioden. Spændende periode var i vente for de 1.063 tilskuere i arenaen.

Høj intensitet fra begyndelsen af tredje periode. Thomas Olsen og Riley Bourbonnais gik i næverne på hinanden i det ene hjørne, og begge spillere fik game misconduct. Stort drama på denne premiereaften.

Odense trykket ned i egen zone, da Rødovre fik fem minutter i overtal. Det var dog ganske lidt, hjemmeholdet fik produceret. Gæsterne havde klart fundet et højere niveau efter udligningen, mens Rødovres tempo fra første periode var dalet en del.

Med syv minutter igen fik Yannick Vedel tildelt straffeslag, da han blev stoppet af Lasse Mortensen på ureglementeret vis. Matt O’Connor nappede dog pucken med gribehandsken på overbevisende manér.

Pres på Rødovres mål i de sidste minutter, hvor Odense forsøgte at udnytte et powerplay. Gæsterne tættest på sejrsmålet, men tiden løb ud, og kampen fortsatte i overtid.

Chancer i begge ender i det underholdende tre-mod-tre-spil, hvor hjemmeholdet var tættest på i flere omgange. Ekstrapointet blev da også sendt Rødovres vej, da Steffen Klarskov smed en løs puck ind ved nærmeste stolpe til slutresultatet 3-2. Matchvinderen dermed med sit andet mål på en spændende aften, hvor Metal Ligaen blev skudt i gang med sæsonens allerførste kamp.

Poulsen og Nielsen drev Herning til sejr SønderjyskE Ishockey Support tildelt Søren Stockfisch-prisen