I morgen begynder Metal Ligaen igen. Vi leverer i løbet af mandagen fem hurtige fokuspunkter for hvert mandskab frem mod næste del af grundspillet. Her Herlev Eagles, der ligger nummer fire i tabellen

* Førstekæden: Kan den fuldstændig vanvittige førstekæde stoppes? Det må være noget, samtlige andre otte Metal Liga-trænere grubler over løbende. Det er SÅ farligt, hvad Thompson, Skinnars og Rollin-Carlsson præsterer, når de arbejder oppe omkring modstanderens mål. Og i omstillingerne er de ganske enkelt umulige at stoppe, når de får muligheden. I øvrigt stærkt suppleret af suveræne Niklas Tikkinen, der er brandfarlig fra sin backposition.

* De to øvrige stærke kæder: Glem bare ikke, at Herlev altså har en Joonas Riekkinen i andenkæden (nu og da skifter Patric Wener en smule rundt i de to øverste kæder), der er en af Metal Ligaens bedste tovejsspillere. Han laver ikke mange fejl og er medvirkende til en stærk Herlev-andenkæde også. Tredjekæden med Gath, Linnet og Molge – sædvanligvis – er fysisk stærk og ganske undervurderet i det store billede.

* Til gengæld kan man frygte lidt for bredden i Herlevs angrebskæder. Oliver Reuter er en god 10. mand, men derefter begynder det at tynde ud i rutine og tyngde – med al respekt for Herlevs unge drenge, der kommer ind med god energi, når de får chancen. Særligt store er de bare ikke rent fysisk.

* Kan Herlev holde pusten? Er for mig det helt store spørgsmål. Der er næppe tvivl om, at Herlev er det hold, der topper mest og hårdest i hver eneste kamp. Koster det kræfter hos profilerne over et langt grundspil og taber Herlev placeringer på den konto?

* Metal Final4 – må være et kæmpe fokuspunkt for Eagles. Klubben er blot to sejre fra et det første trofæ siden DM-guldet i 1984, og tænk nu hvis… Det bliver formentlig Herlevs største mulighed for en pokal i den her sæson.

 


Restart: Rungsted Seier Capital Restart: Frederikshavn White Hawks