Fynboerne vandt for sjette gang ud af seks mulige i denne sæson over Rødovre

Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls 6-2 (1-0,4-1,1-1)

Inden kampen var der fortjent blomster til Martin Larsen, som med dagens kamp overtager klubrekorden for flest kampe i Odense Bulldogs-trøjen. Han overtager rekorden fra Mads True, og i Martin Larsens kamp nummer 535 for Odense Bulldogs, var det lidt overraskende Rødovre som kom til kampens første chance.

Et skud blev styret lige inde foran Stefanos Lekkas af Jonathan Brinkman, men en stærk refleksredning forhindrede en scoring til gæsterne.

Stor redning fra Lekkas, som fungerede som et mindre wakeup-call til de fynske favoritter.  Paul Thompson fik råbt spillerne op og halvandet minut efter Lekkas redning, bragte Jesper Thörnberg hjemmeholdet i front. En puck blev lagt på mål og efter både forsøg af Kristian Jensen og Westin Michaud, fik Thörnberg fat i den løse puck i slottet. Herfra svigtede den svenske skarpskytte ikke og udplacerede flot Louis Ingvordsen med et herligt håndledsskud.

Mange af de fremmødte tilskuere i Spar Nord Arena havde formentlig forventet og håbet på, at scoringen blev startskuddet på et sandt skydetelt mod Louis Ingvordsens mål, men det blev ikke tilfældet. I stedet blev det en periode, hvor gæsterne forsvarede sig glimrende i midtzonen.

Det betød at det var småt med chancer, og kun i powerplay var fynboerne tæt på at udbygge sin føring, da Markus Jensen pludselig stod helt fri foran mål. Efter en retur havde han alletiders chance for at sende pucken ind fra to meters afstand, men han missede sin afslutning, og dermed endte første periode 1-0 til Odense Bulldogs.

I anden periode blev der heldigvis for underholdningsværdien skruet gevaldigt op for tempoet og chancerne. Stort set fra første faceoff var der chancer i begge ender, og Otto Nieminen var første spiller som var tæt på. Allerede efter 15 sekunder fik han lavet en super soloaktion og afdriblede Jaeden Martin i fart, men hans afslutning prellede af på stolpen.

Det blev starten på en utrolig chancerig og underholdende anden periode. Minuttet efter vandt Radim Pirotek en faceoff, som gav Nicolai Weichel plads til at sende en høj afslutning afsted. Inde foran mål var Markus Jensen, og med en præcis styring fik han bragt Odense foran 2-0.

En herlig start på perioden for hjemmeholdet, men Rødovre viste stor moral, og formåede at sætte sit eget tempo op. Det lignede det overraskede hjemmeholdet, og Johan Lundgren burde i den grad have reduceret godt fire minutter inde i periode, da han fik pucken foran mål med helt frit mål. Trods den store chance sendte han på forunderlig vis pucken forbi Lekkas mål.

Minuttet senere var det igen ved at gå galt for fynboernes defensiv, da Måns Hansson fik en friløber. Lekkas fik reddet, men situationen kostede en udvisning til Martin Larsen. Med de store chancer i mente og et overtal, så havde gæsterne chancen for at bringe sig tilbage i kampen, men Mathias Mølgaard ville det anderledes. Efter et minut i undertal fik han opsnappet pucken og overløbet Rødovre backerne. Alene mod Ingvordsen fik han flot løftet pucken op over skulderen på den prisgivne målmand til stillingen 3-0

Rødovre fortsatte dog i powerplay, og fik en ny chance i overtal kort efter Mølgaards scoring. Denne gang fungerede spillede bedre, og med godt 30 sekunder igen fik Gustaf Berling flot sendt pucken på tværs til Miro-Pekka Saarelainen. Fra en yderst spids vinkel formåede den finske angriber at sende pucken op i nettaget uden chance for Stefanos Lekkas, som var rasende over den manglede opdækning i perioden fra Odense Bulldogs.

Reduceringen fra Rødovre gav lidt energi til holdet fra Vestegnen, og det var tydeligt at Paul Thompson var langt fra tilfreds med tingene rent defensivt hos det fynske tophold, trods føringen. En føring som trods de defensive problemer blev udbygget med seks minutter igen af periode, da Markus Jensen fik fat i pucken i slotte. Her fik han vendt og sendt en flot afslutning op i målhjørnet til sin anden scoring i kampen.

4-1-scoringen blev en kold spand vand i hovedet på Rødovre og det var ren overlevelse for ligaens bundhold i resten af perioden. Men gæsternes arbejde i defensiven kunne ikke forhindre Odense i at skabe chancer, og med halvandet minut igen fik Radim Piroutek gjort det til 5-1. Efter en afslutning gik snært forbi den fjerneste stolpe, formåede Odense at holde fast i pucken og Markus Jensen fik sendt en pasning på tværs til Piroutek, som afsluttede første gang. Ingvordsen var tæt på at komme på tværs, men kunne lige nøjagtigt ikke få fat i afslutningen, og dermed førte fynboerne 5-1 efter anden periode.

Hvis der var noget håb tilbage hos Rødovres spillere og fans inden tredje periode, blev det slukket efter blot tyve sekunder. Otto Nieminen modtog pucken i slottet og med en fantastisk baghåndsafslutning op i nettaget, bragte han hjemmeholdet foran med 6-1.

Derfor var det mere af kosmetisk betydning, da Rødovre fik reduceret efter godt fem minutter af tredje periode. En tværpasning fra Miro-Pekka Saarelainen mod Gustaf Berling blev rettet af på vejen af Rasmus Simonsen og snød Frederik Søgaard i målet.

Tættere kom gæsterne dog ikke, og resten af kampen var ren cruise control for Odense Bulldogs, som tog en fuldt fortjent sejr over Rødovre og nu for alvor også bejler til mindst tredjepladsen i grundspillet.

Boysen bombede SønderjyskE til håneretten OPTAKT: Odense Bulldogs-Rødovre Mighty Bulls