SønderjyskE vandt Continental Cup i fjor, missede Final4 og gik ind til et slutspil, hvor alle udfald syntes åbne for de lyseblå, der stod over for Esbjerg i en åben kvartfinaleserie, som vores ekspert Olaf Eller tippede til at gå over syv kampe. Det er fortidsmusik, nu gælder det fremtiden for et sønderjysk hold, der med Patrick Galbraith og Nicolaj Henriksen i topform vel nok har den stærkeste målmandsduo overhovedet i Metal Ligaen - i hvert fald indtil nu. 

Galbraith kom stærkt tilbage efter sin skadespause og Henriksen stod blændende og var om nogen manden bag SønderjyskE's tredjeplads i grundserien og Continental Cup-sejren. Begge holder på de gode dage landsholdsklasse, Galbraith er i parentes bemærket stoppet i rødt og hvidt.

På backsiden var det yderst vigtigt for SønderjyskE at få Mike Little ind på yderligere to sæsoner. Little er en "leader" i alle facetter, og mon ikke han bliver suppleret af en udenlandsk makker med større fysisk styrke og forcer i det defensive arbejde? Den tredje importback kommer også. Spørgsmålet er, om det bliver til sæsonstart eller senere på året.

Der er en håndfuld danskere: Rasmus Lyø spiller med om landsholdpladser, og skal vi gætte på, at rutinerede kræfter som Daniel Galbraith og Daniel Kønig Hansen tager en tørn mere. Sidstnævnte har været skadesplaget og måske derfor henter Simioni måske den tredje importback fra start.

Oliver Gatz kom godt tilbage i Vojens i sidste sæson, og må også være en stærk kandidat til næste, mens talenterne Kasper Diedrichsen og Andreas Holzmann kommer til at få øget spilletid - måske af den værdifulde slags ved siden af en stærk import. 

Så otte-ni backer foran to gode målmand. Det ser ganske solidt ud i SønderjyskE, der også må forventes at hente fire udenlandske angribere som supplement til de otte spillere, der er skrevet kontrakt med. Mon ikke Martin Eskildsen og Anders Førster også tager en tørn mere? Og hvad med Frederik Bjerrum? Han er rygtet væk, men det er ikke bekræftet. Bliver han, vil SønderjyskE få et værdifuldt ekstra kort på hånden.

De to nye Yannick Vedel og William Boysen er ikke navne fra øverste kategori, men dog spillere med et potentiale, som Mario Simioni måske kan løfte. Så skal det blive yderst spændende at se, om Mikkel Jensen kan etablere sit talent i tredje forsøg på ligabasis. Unge navne som Wittendorf, Biel og Borring får chancen for at udvikle sig til Metal Liga-spillere på fuld tid, mens Steffen Frank i den anden ende skal agere leder. "Unge" Daniel Nielsen får en endnu større rolle end i sidste sæson.

Finder Mario Simioni de rette udlændinge, og får han gruppen af danskere til at udfolde sit potentiale, kan han have et top fire-hold igen. Der er også usikkerhedsmomenter (unge spillere, styrken af imports og "de nye"), der kan få tingene til at hoppe den forkerte vej og et par placeringer nedad i tabellen. 


CHRISTIAN WEJSE FORTSÆTTER hos Esbjerg Energy Sommerbarometer: Hernings danskerstamme ser superstærk ud