De lyseblå vandt fortjent det vigtige opgør mod et afbudsramt Esbjerg Energy-mandskab

Der var fuld knald på kedlerne i en godt pakket Frøs Arena fredag aften.

Lokalopgør og både på og uden for isen sydede det.

Et hjemmehold i stærkeste opstilling mod et Esbjerg-hold uden tre imports samt Simon Grønvaldt satte sig på tingene fra første færd og kunne efter tre velspillede perioder tage ikke bare sejren, men også håneretten mod ærkerivalerne. Det hele endte med 2-0 til SønderjyskE over de evige rivaler fra vest.

En skudstatistik på 16-3 i værternes favør skildrer ganske godt de første tyve minutters hockey.

SønderjyskE kom med mere far og bid. Flere gange kunne udeholdet sende en venlig tanke til keeper Seldrup, som i den grad holdt gæsterne inde i kampen.

Little, Sharp og Daniel Madsen havde alle fine muligheder i periodens indledning, men hver gang havde Seldrup dygtigheden tilsat en smule held på sin side.

Heller ikke et overtalsspil godt midtvejs i perioden kastede scoringer af sig, trods endnu en hammer fra Mike Little.

I modsatte ende af isen, stod Jesse Mychan pludselig helt umarkeret på fjerneste stolpe, og her var marginalerne på hjemmeholdets side.

Næste tilbud tilfaldt Josh MacDonald, der på det nærmeste havde et tomt på, da han var første mand over en retur, men canadieren formåede at skrabe pucken ved siden af målet.

I næstsidste minut røg Steffen Frank i straffeboksen, men det forblev målløst efter tyve minutters hæsblæsende hockey, hvilket udeholdet absolut kunne være bedst tilfreds med.

Der var blevet pisket noget mere vilje ind i vestjyderne til anden periode.

Christian Wejse fik en stor chance i indledningen af perioden hvor også Brown og Hjulmand forsøgte sig.

Sønderjyderne lignede et hold, der måske havde haft lidt for let spil i de første tyve minutter og var gået et gear eller to ned.

Alligevel kom MacGregor Sharp frem til en gedigen chance, men heller ikke denne puck fandt vej til nettet.

Anders Koch havde et drilsk skud på Galbraith, der voldte den tidligere landsholdsmålmand noget besvær og sekvensen efter fik Christian Wejse sat Mychan op til en firsttimer på en kontra.

Her kom Galbraith på tværs i en forrygende sideforflytning og afværgede den store chance.

Generelt kom Esbjerg til flere gode chancer på hurtige spilvendinger, som hjemmeholdet havde besvær med at dømme op for.

Med små fem minutter til pausen, kom Jeppe Vinther i skammekrogen i to minutter, eller rettere 32 sekunder.

For denne gang slog værterne til i fem mod fire.

Anthony Nigro satte Mike Little op til skud og han hamrede den i netmaskerne til en 1-0-føring.

Kort efter fik sønderjyderne atter chancen i overtal, men sløset puckomgang af Frederik Bjerrum formøblede i et par sekvenser muligheden for at øge føringen, hvorfor det blev ved en etmålsføring efter fyrre minutters hockey.

Allerede i første minut af tredje periode, fik MacGregor Sharp en gigantisk mulighed for at fordoble føringen, men tøvede lige en brøkdel for længe, hvilket gav Seldrup muligheden for at nå på tværs af sit mål og lave en ægte tv-redning.

Herefter havde også Pistilli muligheden for gæsterne, men de største chancer tilfaldt dog hjemmeholdet.

Daniel Madsen og Phil Lane burde begge have bragt sig på tavlen, men begge tabte duellen med vestjydernes klart bedste mand i aften, Seldrup.

Knapt midtvejs i perioden, blev Christian Wejse sat godt op, men baghåndsafslutningen, fik Galbraith sendt ud i hjørnet.

En overtalssituation til gæsterne gav dem en gylden mulighed for at bringe balance i tingene, men såvel Ahlberg som Walsh fik ikke skarphed nok i deres afslutninger.

I stedet slog værterne til og bragte de mere end 3600 tilskuere i noget nær ekstase.

Nigro forfulgte ihærdigt sin egen retur og fik den sendt ind foran rusen, hvor Mads Lund havde sidste stav på pucken, 2-0.

Et sidste forsøg seks mod fem fra udeholdet bragte ikke noget med sig, tættest på var værterne, men Mike Littles forsøg kurede forbi opstanderen af det tomme mål.

Dermed sikrede hjemmeholdet sig tre pinde til tabellen og det ganske fortjent efter en helstøbt indsats, hvor man set over tres minutter var bedre end aftenens modstande i hovedparten af spillets facetter.

Anthony Nigro var blandt de absolutte profiler sammen med Patrick Galbraith og Daniel Madsen.

Den næsten altid bundsolide Mike Little var atter engang også yderst veloplagt og lod sig sammen med holdkammeraterne hylde af den talstærke fanskare efter kampen.

Esbjergs bedste var som nævnt før Mathias Seldrup, der ene mand holdt gæsterne inde i kampen i især første periode, men også i størstedelen af kampens sidste tyve minutter.

Udeholdet havde dets bedste tyve minutter i anden periode, hvor også Christian Wejse og Travis Brown viste prøver på deres kunnen.

De forsvarende mestre stoppede Aalborgs pointstime Vildt comeback af Odense Bulldogs - 4-3-sejr i overtid over White Hawks