Henry Hardarson blev matchvinder for fynboerne efter en vild afslutning

Odense Bulldogs-Frederikshavn White Hawks 4-3 (1-0,0-2,2-1) 1-0

Sikke en afslutning, sikke et comeback af Odense Bulldogs i aften. Fynboerne havde faktisk leveret en respektabel indsats i 50 minutter, men var alligevel bagud 1-3 og syntes at være færdige mod topholdet fra nord. Men Bulldogs leverede et forrygende comeback og gik fra med 10 minutter igen til en 4-3-sejr i overtid.

Henry Hardarson var matchvinderen.

Fynboerne fløj ud fra første faceoff og allerede inden, der var gået et minut var der fynsk forløsning i form af en kasse. Daniel Baastrup-Andersen leverede en ”svæver” helt ude fra blå linje, som røg direkte over i fjerneste hjørne.

Odense var foran og fortsatte med at presse på mod et gæstemandskab, der blev fanget nederst på hælene. Riley Bourbonnais fortsatte sine stærke takter fra tirsdagens kamp i Esbjerg, og den lille canadier satte Mathias Max Rasmussen op til en stor mulighed i det sjette minut.

Lige over halvvejsmærket var Daniel Baastrup-Andersen centimeter fra at gentage sit mesterstykke fra første minut, og Odense havde haft chancer til en større føring, da gæsterne endelig begyndte at nærme sig ”Fyn-buret”.

Anders Eriksson skød på tværstangen, og Eskesen måtte kaste sig ned for at redde en tværpasning i sidste øjeblik. 1-0 til Odense efter første periode var dog fuldt fortjent.

White Hawks svarede igen

Frederikshavn svarede igen i en fart, da anden periode gik i gang. Dane Fox tog fat i en hurtig omstilling, fandt Bumagin med en pasning, som russeren drejede over i modsatte hjørne til udligning.

Sekunder efter scoringen var Mathias Mølgaard helt blank med Cowley, men skød på stolpen.

Michael Eskesen fik en udvisning, og momentum drejede totalt. En heroisk kæmpende Odense-boks fik reddet med det yderste af neglene og afsluttede undertallet ved at slå pucken væk tæt ved stregen.

Det var Frederikshavns periode lige indtil det 33. minut, hvor gæsterne fik to udvisninger på samme tid – og kort efter en ekstra. Der var dømt fem mod tre-fest for fynboerne, men den mulighed forvaltede Odense katastrofalt.

Brock Beukeboom skød i benene på Albin Lindgren et par gange, og Riley Bourbonnais driblede til han tabte pucken. Det var gennemgående helt uovervejet, hvad Bulldogs foretog sig på et tidspunkt, hvor de kunne have bragt sig foran.

Kløgtig boks af nordjyderne, der var iskolde kort efter. Igen var Dane Fox oplæggeren, denne gang var Thomas Søndergaard skarpretteren. Frederikshavn havde drejet til 2-1-føring efter anden periode.

Sensationelt Odense-comeback
Frederikshavn satte en prop i midtzonen og markerede tungt i egen zone i første halvdel af tredje periode. Det betød, at fynboerne nok havde pucken meget, men uden egentlig at skabe chancer.

Det var faktisk White Hawks, der var farligst, når folk som Fox, Åkesson og Søren Nielsen kom afsted i hurtige omstillinger. Det var dog finske Santeri Suistio, der satte 3-1-målet ind for gæsterne, da han styrede Gorm Topholts pasning ind med 10 minutter igen.

Det var afgjort. Troede man.

Men sikke en moral, fynboerne viste i de sidste minutter. Pludselig fungerede powerplayspillet, og Oliver True smadrede et slagskud i kassen til 2-3, da der manglede seks minutter.

Odense forcerede hårdt og fandt pludselig gearet fra første periode. Cole Candella tog chancen udefra. Det flade skud snød Galansky, og den var 3-3. Kort efter havde Oliver True en gigantisk mulighed for at gøre det til 4-3, men tjekken i White Hawks-målet reddede – pucken syntes at sidde fast under armen på Galansky.

Sikke et drama i slutfasen, hvor Frederikshavn fik et mål annulleret, da dommerne vurderede, at der havde været en skøjte i spil foran mål. Det var svært at se i klumpen foran mål, men der var stærke protester fra den nordjyske lejr.

Ikke nok med det. Michael Eskesen fik en udvisning i samme sekvens, og fynboerne måtte spille 1:50 minutter i en nervepirrende boks, hvor et stærkt Frederikshavn-powerplay satte Bulldogs under maksimalt pres.

Det blev til overtid, og her fik Henry Hardarson chancen med 34 sekunder igen. Fynboernes bedste angriber i denne sæson svigtede ikke og smækkede pucken over i modsatte hjørne til 4-3. Proppen sprang næsten af i VinMedKant Arena.

SønderjyskE tog tre point og håneretten RETRO: Der er dage, man aldrig glemmer, spørg bare Stig