To powerplay-mål sendte tre point til Rungsted

Rungsted Seier Capital-SønderjyskE 2-1 (0-0,1-0,1-1)

SønderjyskE har været ustoppelige i de seneste kampe, men i aften trak Rungsted lige nøjagtig det længste strå ved at vinde 2-1 over gæsterne fra Vojens i fredagens gentagelse af DM-finalen.

Der var hyldest til Olsson, Persson og Rosenthal for de nye treårige kontrakter, og mestrene havde ligeledes et logo på ærmet i en lidt mere trist anledning. ”Stay Strong, Oliver” stod der på ærmerne af Rungsted-spillerne som en hilsen til den 16-årige Oliver Bagge, der for en uges tid siden blev ramt af et uheld, der kostede en brækket ryg og en lang operation på Rigshospitalet.

Holdene spillede en første periode i fuld fart. Målløst, men med stor intensitet, og der blev ikke givet meget væk, hvilket også kunne ses på måltavlen. Fin fight i DM-finalerevanchens første 20 minutter.

Det fortsatte i anden periode, hvor det trods de manglende mål stadig var underholdende. Begge hold spillede slutspilshockey og holdt modstanderen på ydersiden, men i anden halvdel af periode sad sønderjyderne godt fat i Rungsted-zonen, lige indtil MacGregor Sharp tog en lidt unødvendig udvisning.

Sharps to minutter kostede, da Shane Hanna, Rungsteds bedste fredag aften, scorede efter et flot træk. Vigtigt mål i powerplayspillet, der skulle vise sig at blive afgørende i aften.

Rungsted scorede nemlig også tidligt i tredje periode i overtal, da Simon Frederiksson scorede med et flot håndledsskud. Den store svensker scorer sjældent, men det her var flot.

SønderjyskE piskede sig tilbage i kampen, og satte sig på spillet igen. Spændingen tilbage halvvejs i kampen, da Rasmus Lyø satte reduceringen på en retur fra Thomas Lillie.

Der var dramatik i kampens sidste fase, hvor sønderjyderne appellerede kraftigt på en tackling mod Frederik Bjerrum sat af Willie Raskob. Gæsterne var ikke i tvivl om, at de havde set en hovedtackling, men dommerne lod Raskob slippe for tiltale. Senere gik Bjerrum løs på Joachim Holten Møller og Mike Little tog en lidt dum udvisning, der kostede sønderjysk momentum.

Der var masser af pres på Lillie i slutfasen, men Rungsted holdt hjem og med en kamp i hånden og fire point op til Herning på tredjepladsen, kan man vel sagtens sige, at Rungsted trods femtepladsen er med i en top tre-kamp.

Med Hernings nederlag bevarer SønderjyskE andenpladsen. En lille trøst for aftenens gæster.

White Hawks slog til i de sidste 40 minutter Odense vandt i forlængelse, Rødovre er i slutspillet