God start og stor effektivitet var nøglen til Rødovres sejr i Odense i aften

Rødovre er tilbage i topkampen i Metal Ligaen, Odense er definitivt efterladt i striden om ottendepladsen. Gæsterne vandt i aften 3-1 over Bulldogs i VinMedKant Arena og tog dermed sin anden sejr på stribe i en yderst vigtig match, som først blev afgjort definitivt i sidste sekund.

Set over 60 minutter fortjent på den baggrund, at Rødovre var det mest effektive hold i en kamp, der var ganske tæt.

Rødovre fik en perfekt start på kampen. Steffen Klarskov stod, hvor han skulle, da Julius Nyqvist lagde en puck på isen fra blå linje. Klarskov er varm i den her sæson. Det var hans sjette mål.

Der var ballade i luften i begyndelsen. Både Mike Daugulis og Mads Eller burde have været ude for forseelser langt væk fra pucken. Kampen var jævnbyrdig, men med Klarskov, Eller, Carlsen-kæden som toneangivende, når de var inde i de første 20 minutter.

Rødovre var mest effektive. Lukas Lundvald styrede en puck forbi fra centimeters afstand, men i den anden ende omsatte Asperup og Marko Virtala sikkert et kontrastød og bragte Rødovre foran 2-0.

Rødovre sad behageligt i førersædet i anden periode, og havde ingen problemer med at styre de første seks-syv minutter sikkert hjem. Lige som det lignede, at Odense var lullet i søvn, blev hjemmeholdet budt indenfor – endda flere gange.

Først strøg Lukas Lundvald fri og havde oceaner af tid. Han brændte på O’Connor. Kort efter fik den evigt arbejdende Sebastian Ehlers en ”næsten-friløber” og den satte han stensikkert. Riley Bourbonnais fik en gigantisk chance for at udligne og Rødovre-boksen tog hurtigt timeout.

Den akutte blødning skulle stoppes, og det lykkedes umiddelbart for coach Lehtonen.

Han kunne se Odense-målmand Cowley læse spillet på sublim vis, da Virtala-brødrene og Mads Eller forsøgte at kombinere sig helt ind over stregen. Lige da den afgørende aflevering skulle sættes, fik Cowley brudt seancen ved at gribe flot ind med staven.

Lukas Lundvald har i de seneste to sæsoner hældt mål ind på stribe i den britiske liga. Ingen tvivl om, at Lundvald er blevet en bedre spiller af sit ophold i Dundee, men han er i scoringskrise i Metal Ligaen, og brændte et straffeslag på O’Connor.

Rødovre-målmanden lurede, at Lundvald ville lægge den gennem benene, snuppede pucken og efterlod en hidsig Lukas Lundvald, der forståeligt nok var rasende over at have brændt sin tredje store chance på aftenen.

Det blev småhidsigt frem mod tredje periode. Dommerne overså for mange udvisninger, og det frustrerede begge bokse. 2-1 til gæsterne efter 40 minutters hockey.

Rødovre spillede den hjemad fra defensiv zone i tredje periode, der blev knap så hidsig som de midterste 20 minutter. Der var ikke mange åbne chancer i en tætpakket Mighty Bulls-zone.

Gæsterne forsvarede sig godt, hjemmeholdet savnede den nødvendige kreativitet til at åbne op for løjerne og skabte slet ikke så mange muligheder som i midtperioden.

Et par minutter før tid forsøgte Pelle Svensson den sidste forcering med en timeout. Det lykkedes ikke. Nicklas Carlsen satte Rødovres 3-1-mål med et sekund tilbage.