Fuld valuta for pengene i Spar Nord Arena

Odense Bulldogs-Esbjerg Energy 3-4 (2-0,0-1,1-2) 0-1 I en af årets bedste kampe i Metalligaen var det Esbjerg Energy, som formåede at vinde et højintenst og dramatisk opgør imod Odense Bulldogs i overtid. Kampen vil især blive huske for en afslutning, hvor Odense troede de havde vundet kampen, men måtte sande at stolpen var i vejen, og at det i stedet blev Kale Kerbashian, som blev dagens helt.

Flyvende fynsk første periode

De fynske værter kom fremragende fra start og foran et utroligt oplagt publikum, lykkedes det fynboerne at få sat Esbjerg under et stort pres. Et pres som efter godt to minutter var millimeter fra en føring, da Mathias Mølgaard med en smuk tværpasning fandt Mikko Virtanen. Den finske angriber fik dog ikke nok højde på sin afslutning, og mirakuløst kunne Eamon McAdam komme på tværs, og forhindre en tidlig scoring til hjemmeholdet.

McAdam var dog chanceløs minuttet senere, da Odense i et powerplay kom foran. Et skud fra Sebastian Ehlers gik snært forbi mål, men via banden sprang den ind foran, hvor Topi Piipponen opsnappede pucken. Med en smart aflevering fandt han Radek Cip, som i helt frit mål kunne give Odense en fortjent 1-0-føring.

Det fynske pres forsatte, og Esbjerg kunne takke overliggeren for at forhindre en fordobling af den fynske føring minuttet senere. Odense var flyvende, og efter lidt over ti minutters spil kom det fortjente 2-0-mål. Efter en stor arbejdsindsats af Mathias Mølgaard, fik Henry Hardarson muligheden for at få et frit skud fra slottet, som undervejs ramte Mølgaard, og gik ind bag McAdam, som igen var prisgivet i situationen.

Esbjerg formåede aldrig rigtig at komme ind i perioden, og gæsterne skal være utroligt glad for at det ikke blev værre i første periode. Odense var fortsat altdominerede, og både stolpen og en sjælden forbier fra Gunars Skvorcovs forhindrede en ny fynsk scoring i første periode, der sluttede 2-0.

Vestjysk comeback

Odense var tæt på at få den perfekte start på anden periode, da Jonthan Tanus fik styret et skud fra Ales Sova ind bag McAdam. Desværre for Odense skete det med en for høj stav, og efter en challenge af Jason Jaspers, annullerede dommerne scoringen.

Et vigtigt moment i kampen, som gav Esbjerg en livline, som de for alvor tog blot 20 sekunder senere. Efter lidt tilfældigheder fik Kale Kerbashian sendt et skud mod mål, som dog blev blokeret på vejen. Pucken røg direkte ud til tilbagevendte Grayson Downing, som i tomt mål kunne score til 2-1.

Efter endnu en hektisk og højintens start på kampen, var det nok de fleste som tænkte at det offensive fyrværkeri fra første periode ville forsætte, men i stedet var det lige modsatte som skete. Spillet blev langt mere fysisk, og med tumult omkring hver eneste spilstop, samtidig med at chancerne var stort set ikke eksisterende.

Begge hold forsvarede sig heroisk, og lukkede helt ned for de to holds offensiver, som ellers har været kendetegnende for de to holds kampe i sæsonen.

Dermed kunne Odense gå ind til tredje periode med en føring på 2-1, og igen var det Odense som kom bedst ud til perioden. Godt hjulpet af to udvisninger til gæsterne, hvor Odense i flere omgange var tæt på, og Eamon McAdam leverede flere gode redninger.

Esbjerg kom efterhånden bedre med i perioden, og med ti minutter igen kom udligningen. Efter et langt angreb med flere chancer fik Felix Scheel muligheden for at sende et håndledsskud afsted. Pucken gik igennem Odenses blokader, og Samu Perhonen kunne kun halvklare skuddet, som en sprang direkte ind på skøjten af Kale Kerbashian, og sneg sig ind bag Perhonen.

Udligningen gav Esbjerg blod på tanden, og to minutter senere kom gæsterne foran for første gang i kampen. Igen var det kæden med Scheel, Kerbashian og Downing som var på spil i Odenses zone.

De tre spillere fik vundet kampene ved banderne bag Perhonens mål, hvorfra Scheel kunne finde Travis Brown i slottet. Her tog Esbjergs canadiske back sigte, og sendte en flot førstegangsafslutning op i nettaget.

Dramatisk afslutning

Et hårdt slag for hjemmeholdet, som nu så rystede ud i minutterne efter 2-3 målet. Esbjerg kørte pucken fornuftigt rundt i Odenses zone, og jagtede afgørelsen på kampen med flere skud på mål.

Men bedst som man sad, og ventede på en afgørelse fra vestjyderne slog Sebastian Ehlers pludselig til. Radek Cip fik vundet pucken bag mål, og med et stort overblik fik han sat Ehlers op i slottet, hvor Odense topscorer bragede pucken op i det fjerneste målhjørne.

Esbjerg pressede på for en føring i slutminutterne, men kampen skulle afgøres i overtid, og hvilken overtid det skulle blive. Efter godt et minut af overtiden troede de fleste af de 3045 tilskuere, at Odense havde vundet kampen, da Jonathan Tanus fik sendt puck ind på det indersiden af stolpen.

Dommerne dømte dog pucken inde, og jublen kunne bryde løs blandt det fynske hjemmepublikum, mens de to hold røg i et vaskeægte slagsmål med hinanden. Seks spiller blev sendt i bad, tre fra hvert hold, og efter dommerne fik ro på situationen gik de ud og kiggede scoringen igennem. Efter et par minutter underkendte de scoringen, da pucken aldrig havde krydset mållinjen.

Odense havde dog et powerplay, men 30 sekunder efter Odense troede de havde vundet kampen, fik Kale Kerbashian en friløber efter Mark Auk mistede pucken. Auk var nødsaget til at lave en slashing og det gav et straffeslag som Kerbashian selv udnyttede på flotteste vis til en vestjysk sejr.