Cracowia Krakow er på femtepladsen i Polish Hockey League

SønderjyskE's spiller i weekenden Continental Cup-finaleserie og får snart gæster af tre klubber fra næstbedste europæiske lag.

Et af dem er den stribede polske klub, Cracowia fra Krakow, der tidligere har været med i Champions Hockey League og ganske overraskende kvalificerede sig til Super Final ved på hjemmebane at besejre Donbass Donetsk fra Ukraine i den afgørende kamp.

Det var endnu mere bemærkelsesværdigt, at polakkerne faktisk formåede at slå mestrene fra Kasakhstan, Beibarus Atyrau med 3-2 i den første af semifinalerunderne, så polakkerne er bestemt et mandskab, der ikke må undervurderes i Frøs Arena.

Desuden slog Cracowia Krakow sig frem til finalen i den ganske stærke PHL i sidste sæson - og har tidligere deltaget i Champions Hockey League som polsk mester. Så det er et af Polens "powerhouses", der kommer til Vojens senere på ugen.

Cracowia har dog vist svingende form i indeværende sæson og ligger pt. blot på femtepladsen i grundserien i PHL. I den sidste kamp op til Continental Cup Super Final tabte Krakow 1-2 til Podhale Nowy Targ, der ligger på en fjerdeplads, og Cracowias sæson har i det hele taget været fyldt med op- og nedture. Nøjagtig som SønderjyskE's.

Der er ganske mange tjekker og slovakker i truppen, men stjernen er polsk. Han hedder Damian Kapica, scorer mange point for det polske landshold og står lige nu med solide 41 point i 35 kampe i PHL.

Ham skal både sønderjyder, briter og hviderussere passe på i den kommende weekend. 


OPTAKT: Rødovre Mighty Bulls-SønderjyskE Yannick Vedel: - En kæmpe lettelse at vinde