3-1 over Krakow i eftermiddag sikrede SønderjyskE en historisk dansk triumf

SønderjyskE har skrevet dansk ishockeyhistorie. For første gang nogensinde har et dansk hold vundet en europæisk klubturnering, for SønderjyskE tog her i eftermiddag titlen med en sejr på 3-1 over de polske gæster fra Cracovia Krakow.

Sejren betyder, at SønderjyskE ikke kan indhentes i tabellen og senere i aften – efter kampen mellem Nottingham og Neman Grodno – får SønderjyskE overrakt trofæet.

SønderjyskE fik en vigtig, tidlig føring, da MacGregor Sharp igen fik styret en puck i kassen inde foran mål. Den disciplin har canadieren virkelig excelleret i denne weekend, og han gjorde det igen efter knap fire minutter, da Frederik Bjerrum skød på mål.

Hjemmeholdet foran 1-0, men resten af første periode var ikke frygtelig overbevisende af SønderjyskE, formentlig fordi spillerne var drøntrætte efter to hårde kampe.

Nicolaj Henriksen leverede et par store, store parader og holdt Krakow fra at score – også da polakkerne havde et minuts penge i fem mod tre i slutningen perioden. 1-0 efter 20 minutter.

Det var nogenlunde samme kampbillede i anden periode. Henriksen i buret leverede et par forrygende parader, og SønderjyskE udnyttede dygtigt sin eneste store mulighed.

Det var Daniel Kønig Hansen – igen i dag i tredjekæden hos hjemmeholdet – der pressede hårdt på en af de store polske backer og kort efter fandt han Daniel Nielsen, der stensikkert satte 2-0-målet i næste splitsekund.

Målet faldt efter 26 minutter og sikrede SønderjyskE en perfekt indgang til sidste halvdel af kampen.

I begyndelsen af tredje periode var Daniel Nielsen på spil igen. Den lille forward foretog et dynamisk ryk omkring en polsk back og lagde pucken ind ved forreste stolpe.

Det var tidligt i periode, og det blev den definitive afgørelse på kampen. De to hold skulle bare have kørt tiden ud, og polakkernes Mikula endelig passerede Henriksen, var overliggeren i vejen.

Fem minutters fest og bifald afsluttede en stor weekend for SønderjyskE, der ikke blot kan kalde sig Continental Cup-mestre, men også har booket et billet til Champions Hockey League i næste sæson, hvor Danmark får to hold med i den fornemste europæiske klubturnering.

Polakkernes 3-1-reducering kom for sent og først halvandet minut før tid kom de på tavlen ved Adam Domogala. Der var de for længst begyndt at fejre i Frøs Arena.

Rungsted vandt Metal Final4-generalprøve i Herlev Esbjerg tilbage på sporet med 3-1-sejr over Frederikshavn