Regeringens nylige forhandlinger giver håb for ekstra folk i hallerne

Fredag eftermiddag blev den nyeste politiske aftale om genåbningen af Danmark offentliggjort, og selv om der stadig ikke er noget konkret i forhold til antallet af tilskuere, er der optimisme hos den mand i idrættens og sportens verden, der er dybest inde i forhandlingerne.

DIF-formand Morten Mølholm siger, at modellen fra Superligaen, hvor arenaerne delvist fyldes op efter "restriktionsregler" forhåbentlig kan overføres til anden prof-idræt.  

Den tilskuerordning, som man testede i Superligaen i fodbold, bliver mulig at overføre alle andre idrætter. Og at der kan komme undtagelser for det generelle forsamlingsforbud i forbindelse med idræts- og foreningsarrangementer. Hvordan reglerne for dette præcis bliver, skal fastlægges i sektorpartnerskabsforhandlinger i næste uge. Dem ser idrætten nu frem til med optimisme, skriver DIF i en pressemeddelelse. 

- Budskabet fra politikerne i dag sætter en tydelig præmis for disse forhandlinger. Der skal gang i aktiviteterne, og der skal liv på stadions og i hallerne. Vi skal naturligvis tage hensyn, men det har vi allerede vist i idrætten, at vi kan finde ud af, så vi, vores forbund og vores klubber er klar, siger Morten Mølholm.

Kompensationsordningerne til arrangementer, som ikke kan afholdes eller kun kan afholdes med restriktioner, fortsætter også frem til årets udgang, såfremt restriktionerne fortsætter, lyder det i pressemeddelelsen. 


Corona-aflysning: Blue Fox kommer ikke til Norge BILLEDER: SKARPE SKUD FRA RØDOVRE-ESBJERG