Ligadommerne samles på opstartsseminar

Flere Metal Liga-klubber er stille og roligt gået i gang med opstarten til den kommende sæson, og lige når sommervarmen indtræffer for alvor, bliver det dommernes tur.

I weekenden samles de danske ligadommere nemlig til det årlige opstartsseminar, hvor der er fokus på reglerne og linjen for den kommende sæson.

Der vil naturligvis være uddannelse og oplæg som skal skærpe dommerne, men i modsætning til tidligere, er der ikke deciderede fokuspunkter, som dommerne skal holde øje med i den kommende sæson.

Det skyldes naturligvis den ærgerlige afslutning på sidste sæson, hvor Coronaen stoppede alt prompte og dermed også den internationale evaluering af, hvad der skulle lægges vægt på for den kommende. Alle ishockeyens instanser har haft nok at tage fat på i forvejen.

- Det skal dog ikke forhindre os i at skærpe vores dommere frem mod den kommende sæson. De skal naturligvis også gennem de regelsæt og forholdsregler, der indføres grundet Covid19, og så skal de igennem både istest og fysiske test, siger dommeransvarlig og ligachef Kim Pedersen inden weekenden. 

Fredag aften er dommerne på is i Gentofte, mens det lørdag går løs med fysiske test i Brøndby. Temperaturer op til 30 grader, så det skal nok blive varmt og hårdt for "striberne". 


JOONAS RIEKKINEN bliver ny Herlev-kaptajn Mac Gregor Sharp skifter til italiensk ishockey