For anden gang i indeværende sæson vandt sønderjyderne i Bitcoin Arena - Henriksen skarp igen

Rungsted Seier Capital-SønderjyskE 2-5 (0-2,2-1,0-2) For anden gang i indeværende sæson lykkedes det for SønderjyskE at knække Rungsted Seier Capital i Bitcoin Arena. Sønderjyderne endte med at vinde 5-2 og rykkede dermed forbi Rungsted i tabellen og op på tredjepladsen.

Rungsted er nu nede på femtepladsen efter en kamp, hvor begge hold savnede en lille håndfuld af de ellers faste spillere.

Det var en yderst underholdende match i første periode. SønderjyskE var bedst til at få folk på mål og skabt et større tryk mod Rungsted især i de første 10 minutter.

Sønderjydernes første mål blev det første af Justin Maylan i den lyseblå trøje, og det faldt tidligt. Det var Simon Fredriksson, der fumlede i egen zone, forærede pucken væk til Maylan, der sikkert afdriblede Thomas Lillie, der dermed var passeret for første gang i næsten 160 minutter.

Martin Eskildsen satte ganske let 2-0-scoringen på en retur i powerplay.

Rungsted kom bedre med i anden halvdel af perioden og fik skabt mere zonetid, uden dog der kom de helt åbne chancer. Begge hold var skabte god energi med høj forechecking.

Anden periode begyndte ganske mærkværdigt. Begge hold var faldet i tempo og struktur.

1-2 reduceringen fra TJ Moore kom også lidt ud af ingenting. Han kom af sted på kanten og svirpede den helt op i modsatte hjørne. Svært at bede Henriksen om at tage den.

SønderjyskE-målmanden også endelig passeret efter 152 minutter uden mål imod.

Målet satte mere fut i hjemmeholdet som overtog kampen og gæsterne begyndte at leve mere på kontra.

Sønderjyske skal dog roses for at give Henriksen rigtig gode arbejdsbetingelser, Rungsted blev ofte holdt på ydersiden.

SønderjyskE’s 3-1-mål kom efter endnu et pucktab af bagerste back i egen zone hos Rungsted. Det udnyttede Bjerrum til at sætte Kasper Diedrichsen op til scoring. Den unge back tog chancen og ramte formentlig en Rungsted-mand på vej ind. Nok til at snyde Lillie.

Rungsted sluttede af med et powerplay i anden periode. Det lignede ikke, at der ville ske mere med 10 sekunder tilbage og pucken i midtzonen.

Den blev dog fragtet hurtigt ned i hjørnet af banen og herfra slyngede Shane Hanna ind foran mål hvor den ramte klumpen af spillere for til sidst at glide ud til helt fri Marcus Olsson som kunne sætte pucken i kassen med blot 0.7 sekunder tilbage af anden periode

2-3 og spændingen var for alvor tilbage i kampen.

Rungsted var aggressive fra tredje periodes start. Der manglede dog lige de berømte marginaler og så stod Nicolaj Henriksen på hovedet – igen.

Rungsted fik en helt unik mulighed med fem mod tre i halvandet minut. Faktisk fik hjemmeholdet sat et par særdeles gode forsøg op, men en eminent Henriksen-parade med benskinnen og lidt held sikrede sønderjyske sig overlevelse.

I stedet for en reducering til Rungsted slog Sønderjyske kontra, og Phil Lane straffede hjemmeholdet benhårdt med et håndledsskud i toppen af målet.

Til slut blev det Frederik Bjerrum som lukkede kampen i tomt mål.

Sønderjyske spillede koncentreret i alle 60 minutter det gjorde Rungsted ikke og blev straffet et par gange for det. Det kostede i en tæt match.

4-1 til gæsterne i PM Montage Arena: Frederikshavn har styr over Herlev Esbjerg skrabede 3-2-sejr hjem over Odense