Matcher i Herlev, Frederikshavn og Vojens i aften

Der er revanche på spil for tre mandskaber i aften: Rødovre, Esbjerg og Frederikshavn led alle klare nederlag i aftes i de respektive kampe og derfor må der være ekstra motivation og klarhed i forhold til at komme i sving og tage point igen i aften. En hurtig mulighed for oprejsning med andre ord.

Frederikshavn kom helt galt af sted i første periode i aftes, hvor White Hawks kom bagud med fire mål mod rivalerne fra Aalborg. En forfærdelig omgang for frederikshavnerne, der dermed tabte for tredje gang i sæsonen mod Aalborg. Der er hjemmebane i aften i Nordjyske Bank Arena.

- Vi skal spille med en helt anden defensiv soliditet og afklarethed. Men vi tror på vores chancer, for selvom vi lige har tabt 1-5, står jeg ikke med følelsen af, at de udspillede os. Det her var en af de kampe, hvor alt gik ind i vores ende, mens deres keeper stod utrolig godt. Det sker af og til i ishockey, sagde Frederikshavn-træner Jari Pasanen til Nordjyske efter kampen.

Han bekræftede samtidig, at Samuel Jukuri fortsætter i målet i for White Hawks i aften.

I Herlev træder Eagles ind i "jule- og nytårsdrivet" med stor optimisme. 

Ørnene har scoret 19 mål i de seneste tre udekampe, og tager i aften imod Rødovre i et lokalderby. 

Det klassiske spørgsmål er, om det er en fordel at have friske ben eller at have været i gang et par dage, som det har været tilfældet med Rødovre. Mighty Bulls er dog med 0-6 i to kampe mod Rungsted næppe fyldt med giga-selvtillid. 

Omvendt har Rødovre næsten altid en evne til at snyde Herlev til sidst, så spørgsmålet er, om den evne kan findes frem på et skadesplaget mandskab, der dog har Mads Eller tilbage fra karantæne. Til gengæld er Miro Keskitalo vel tvivlsom efter at han udgik i Rungsted i går.

Herlev Eagles kommer så vidt vides ind til kampen uden skader, og har altså sine udenlandske profiler i topform: Brett Thompson leverede hattrick mod Herning og Alexander Lindqvist-Hansen er mere eller mindre ustyrlig for øjeblikket. 

Spændende match i PM Montage Arena i aften.

Mon ikke også der bliver godt fyldt op i Frøs Arena, hvor SønderjyskE-fansene håber på en gentagelse af sejren mod Esbjerg fra i aftes. Det blev 3-0 til sønderjyderne efter en bundsolid indsats, hvor Nicolaj Henriksen leverede et forrygende fundament i buret. 

SønderjyskE holdt dermed kontakten til Esbjerg i tabellen, således at aftenens opgør bliver en direkte duel om fjerdepladsen. Esbjerg har 47 point, SønderjyskE 46 pinde lige i midten af Metal Ligaen. Begge hold har også både Rungsted og Frederikshavn i sigte lidt længere oppe i tabellen.

Så det er på alle måder en vigtig match i aften, hvor SønderjyskE formentlig igen må undvære en håndfuld spillere. Esbjerg er lidt mindre svækket på folk, så måske det kan give aftenens gæster lidt flere kræfter i kampens afgørende fase? Mon ikke det kommer til at nærme sig sæsonrekord i Frøs Arena i aften?


White Hawks-anfører: Vi skal spilles vores bedste kamp i aften VIDEO: Magnus Carlsen efter Rungsted-Rødovre